Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.tiistai 28. marraskuuta 2006

Päivä 74: Moshi-Kilimanjaro: Mandara

Hengissä ollaan ja reissu mennyt aika mukavasti, vaikkakin aamulla oli taas hieman ongelmia. Makuupussien piti kuulua hintaan, mutta hotellilla alkoivat pyytää meiltä rahaa 30$/pussi. Ihan "pikkusen" meinas hermot mennä, koska luultiin kaiken olevan OK. Siinä sit taisteltiin asiasta, soitettiin Savukalle ja nyt ei tartte maksaa makkareita. Meillähän oli myös kirjallisena Savukan sopimus, missä luki, että makkarit kuuluu hintaan. Olo oli taas semmonen, että en lähe mihinkään vaeltamaan vaan takas Nairobiin justiinsa!

Propleemia meinas tulla myös ton luottokortin kanssa. Moshissa mentiin forex-toimistoon ja siellä sit sanottiin, että nyt ei voi nostaa rahaa. Argh. Eikun vaan toiseen pankkiin ja koko bussi oottelee meitä. Onneksi sieltä onnistuttiin saamaan rahaa, joten nyt ei olla aivan persaukisia.

Okei, sitten asiaan. Nyt ollaan siis Mandara Hut:ssa Kilimanjarolla. Ajeltiin Marangu-portille (1870m) bussilla. Marangulta lähdettiin sitten vaeltamaan kohti meidän päämäärää, joka on kyllä ihan naurettava, kun vertaa, että muut menee huipulle :D Noh, mut ihan ok reissu oli kuitenkin. Tää Mandara on noin 2700m korkeudella ja sademetsäaluetta jos pitää jotenkin kuvailla. Käveltiin tänne noin 9km, matkaan meni aikaa 3-3,5h. Ei tää nyt ihan vuorelta vaikuta, kun metsää on joka puolella ja sademetsän kautta tännekin tultiin. Mutta kaunista maisemaa metsässä oli :D Ei vaan tunnu siltä, että ois jossain vuorella :D

Sademetsässä sataa ;)
 Huippu! Kuvattu bussimatkalta
 Huippuhyvät varusteet, huom. kengät, joihin tungettiin muovipussit


 Reikävessa
 Ameriikan mies Jude oli seuranamme kävellessä, mukava kaveri. Menee tietysti huipulle, joten huomenna sanotaan hyvästit kuten myös turkkilaiselle tytölle, joka nukkuu samassa majassa meidän kanssa.

Meidän hut
 Ameriikan mies ja turkkilainen tyttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti