Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.sunnuntai 5. marraskuuta 2006

Päivä 51: Kaaos Matharessa

Tässähän alkaa muuttua hiljalleen aika mielenkiintoiseksi tämä ilta. Tuossa jokin aika sitten alkoi kuulua auton varashälyttimen kuuloinen ääni tosi kovaa ulkoa. Noo, ajateltiin että ei siinä mitään ihmeellistä ole, noita hälyttimiä kuulee jatkuvasti. Mentiin parvekkeelle katsomaan, että näkyiskö se huutava auto, kun vaikutti tulevan niin läheltä se ääni. Eipä näkyny ei, mutta sittenpä tajuttiin, että pari vartijaa katseli muuria päin, kokeili pampuilla sähköaitaa muurin päällä jne. Kohta takapihalla oli myös pari poliisia! Liekö se hälytys tuli sitten siitä aidasta? Pääsiköhän siitä joku kiipeämään yli?

Telkkarista tuli justiinsa swahilin kieliset uutiset ja mitäpä muuta sieltä tulee kuin taas jotain tappelukuvaa. Ihmiset ajoi toisiaan takaa ja huitoivat kepeillä, näyttivät huitovan välillä ohimeneviä matatuja/autoja mikäli oikein näin. Ja arvata saattaa, mitä luki kuvatekstissä: Mathare! Sitten tulikin jo kuvaa slummialueelta, jossa valtava tulipalo ja hökkelit palamassa! Että joo, semmosta tänään Matharessa. Kivakiva...Pitää katsoa myöhemmin englanninkieliset uutiset jos ymmärtäis paremmin mitä on tapahtunut.

Okei, nyt tiedän enemmän. Taistelu oli kahden heimon välinen juttu, yksi haavoittunut, parikymmentä kotia tuhottu. Eikä ne niitä autoja huitonut. Joka tapauksessa kylläpä on ihanaa lähteä sinne suuntaan huomenna. Menin typeryyksissäni kertomaan jutun Teemulle ja nyt sekin hätäilee. Pitää varmaan aamulla soittaa Phanicelle ja kysellä tilanteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti