Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



perjantai 8. tammikuuta 2010

Tyopaiva 3: pienta avautumista =D

Lapset olivat taas opettelemassa numeroita/aakkosia, kun saavuimme paikalle. Mikapas siina, voihan niita joskus opetella, mutta kun suurin osa ei tajua yhtaan mita pitaisi tehda! Ja jos niita harjoitellaan joka ikinen paiva..no..ei varmaan vois lapsia vahempi kiinnostaa. Yritin siis kysella, etta tapahtuuko hoitokodilla yleensa jotain muutakin ja vastaus oli se mita luulinkin eli eipa juurikaan. Kuulemma aamulla oli ollut vahan laulua ja venyttelya tms. mutta muuten koko paiva olisi lahinna numeroiden tai aakkosten tekemista. Puuh, en ma ainakaan jaksaisi tehda niita joka paiva, enka usko, etta lapsillakaan on kovin mukavaa.
Koitin sitten selittaa, etta lapset ovat pienia ja heilla tulisi olla mukavaa. He eivat ole viela koulussa ja lapsetkin motivoituvat enemman jos heilla on jotain kivaa tekemista. En tieda tajusiko opettaja mita tarkoitan. Han kun ei puhu englantia vaan B joutui kaantamaan sanomiseni opettajalle. Opettaja vaan selitti, etta lasten pitaa oppia aakkoset ja numerot. Joo, no pitaa, mutta eivat he mitaan opi jos heille kirjoitetaan liitutaululle 10 kirjainta, annetaan vihkot ja kynat + sanotaan, etta tehkaa/kopioikaa kirjaimet. Suurin osa piirtelee viivoja tai ympyroita vihkoonsa, pitavat vain kynaa kadessaan tms. On tietysti muutama vanhempi lapsi, jotka osaavat tehda kirjaimet, mutta...no, taa on nyt tammosta pienta avautumista. Ei kannata ottaa liian vakavasti =D Mutta nain se homma monesti taalla toimii.

Koitin siis kaikesta tasta johtuen kehitella lapsille jotain mukavaa tekemista tai edes jotain muuta kuin aakkosten ja numeroiden 'opettelua'. Aluksi kerattiin lapset kokoon (pari pieninta huiteli omia teitaan) ja kattelin heidat, kyselin nimet ja mita he olivat tehneet illalla yms. (tammonen pieni kommunikaatioharjoitus).
Jutteluhetken jalkeen kerrattiin vareja ja opetin lapsille seuraa johtajaa-leikin. Siita he kylla ihan innostuivatkin :) joten tulemme leikkimaan sita varmasti jatkossakin! Puurohetki klo 11.30 alkaen, jonka jalkeen lapsilla omaa vapaa-aikaa ja leikkimista. Sitten viela viimeinen ns. tunti, jonka aikana opeteltiin kehon eri osia seka laulettiin tietysti head,shoulders,knees and toes-laulua. Swahiliksi kyllakin ;) Lapset jaivat odottelemaan lounasta, kun mina ja B lahdettiin pois. Lounaan jalkeen kun ei enaa tapahdu mitaan, vaan lapset nukkuvat (jos haluavat) ja odottelevat kotiinlahtoa.

Semmonen paiva. Nyt viikonlopun viettoon ja ehka pitaa hiukan tuumata mita voisimme maanantaina tehda.
 Mun pitaisi tehda jonkinmoinen paivajarjestys/-rutiini lasten hoitopaikkaan, mutta se on hiukan hankalaa, kun taalla ei ole mitaan aikatauluja. Jonain paivana aamupuuro on klo 9.30 ja esim. tanaan puuro oli klo 11.30. Koita siina nyt suunnitella, etta mita tehda ja missa vaiheessa! =D

Jos jollakulla tulee jotain kivoja lastenleikkeja, -peleja tai -lauluja mieleen, niin saa kertoa! Sellaisia, jotka olisi kohtuullisen helppo selittaa englanniksi (ja tarpeeksi yksinkertaisia) =)

2 kommenttia:

  1. Nyt oot sitte päässy aloittelee siellä lastenhoitopaikassa. Varmasti aikamoista hulinaa ja ihmettelinpä vaan että siellä on vaan se yks nainen töissä. Onneks sä oot nyt siellä auttamassa ja kehittämässä vähä uutta tekemistä lapsille, kuulostaa meinaan aika tylsältä noi aakkoset päivittäin!! Kivoja kuvia olit lisäilly :) -veera

    VastaaPoista
  2. Heips systeri!

    Joo, 3 tyopaivaa takana ja onhan se valilla aikamoista huisketta. Lapset (suurin osa) jaksavat kylla olla mukana toiminnassa jos oikeasti rupeaa tekemaan jotain. Eri asia sitten juuri nuo kirjain ja numero-harjoitukset..suurin osa kun ei osaa tehda niita joten he vain pyorittelevat peukaloitaan tai kyniaan tuntikaupalla pitkin paivaa. Koitan siis kehitella sinne jotain muutakin puuhailtavaa!

    Kiva kun kavit! :)

    VastaaPoista