Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



tiistai 26. tammikuuta 2010

5. paiva: Kibo-Uhuru Peak-Kibo-Horombo

-->
En tieda mista aloittaisi! No, viime yona lahdettiin noin klo 23.30 taivaltamaan Kibo hutilta kohti paamaaraa Uhuru Peak:a. Alkumatkasta ei ollut vaikeuksia hengittaa, ei vasyttanyt, eika juuri koskenut mihinkaan. Pilkkopimeassa tahtiyossa edettiin hitaasti, mutta varmasti eteenpain vaikeita ja jyrkkia ’polkuja’ pitkin. Otsa- ja taskulamput oli tietysti kaytossa! Tie oli pitka, mutkitteleva, paikoitellen hyvin kivikkoinen, raskas ja kaikenkaikkiaan hurja. Kohtuullisen hyvin edettiin kuitenkin oppaan kanssa Gilmans Pointille (5681m) asti. Pienia, minuutin hengitystaukoja piti pitaa valilla, kun oli sen verran raskasta nousua. Lisaksi pideltiin nopeita juoma-/napostelu- yms. taukoja.
Gilmans Pointilta olisi enaa parin tunnin matka Uhurulle, jes, MUTTA eipa ollutkaan mikaan helppo matka!!! Paata alkoi sarkemaan kovemmin, silmat tahtoivat painua vakisin kiinni, askeleet alkoivat horjumaan ja oksetti. Hitaasti kaveltiin kuitenkin lumisia, kivikkoisia ja hankalia polkuja. Luulin, etta vaikein olisi jo ohi, mutta ei! Viimeinen tunti ennen Uhurua oli pelkkaa nousua. Tuntui, etta taju menee ja kavelin siks’akkia aivan kuin olisin ollut kovassakin tuubassa/kannissa. Ajattelin, etta kohta on pakko oksentaa.
No, jotenkin selvittiin ja Uhuru Peak:lle saavuttiin juuri auringonnousun aikaan klo 6. Mahtava, epatodellinen fiilis! Itku paasi ja Florence-opas halaili ja onnitteli. Vihdoin perilla ja mita hienoinpaan ajankohtaan. Huh huh!

Matkaan meni siis aikaa noin 6h 15min. Korkeuseroa Kibo hutin ja Uhuru Peak:n valilla 1185m seka matkana muistaakseni vajaa 6km. Aika nopeasti mentiin, koska auringonnousuun ei porukka usein ehdi. Hetki oltiin huipulla ja oli aika lahtea hoipertelemaan takaisin. Otin paljon kuvia, koska yolla ei upeita maisemia nahnyt ollenkaan! 
Alastulo oli todella raskasta, vaikka surffailu hiekalla/soralla voi kuulostaa hauskalta. Gilmans Pointilta siis lasketeltiin alas, sita ennen piti pysytella tarkemmin poluilla tai olisi ollut iso pudotus rinteelta alas. Onneksi ei yolla nahnyt missa hoiperteli silmat puoliummessa. Takaisin Kibolla oltiin noin 8.30.
  
Tuolta ylhaalta ollaan tulossa:
Kibolla vaihdoin vahan vaatteita ja yritin nukkua ennen keittolounasta (noin tunnin unet), jonka jalkeen pitikin lahtea takas Horombolle yoksi. Siihen matkaan meni varmaan noin 3h. Jalat on aika hyyteloa! Mutta, NYT SE ON TEHTY! PAAMAARA SAAVUTETTU! Ja hengissa edelleen ;)

3 kommenttia:

  1. Upeita maisemia, auringonnousuja ja vuoristoa :) Muistan ku katsottiin joulun aikoihin netistä kuvia ku ihmiset oli päässy tuonne huipulle ja nyt sä itse poseeraat sen "tolpan" vieressä :) aika hurjaltakin kuulosti välillä noi sun kokemukset mm. viimeinen nousu ku olit voinut vähän huonosti! Onneksi pääsit tavoitteeseen ja hengissä oot <3 -veera

    VastaaPoista
  2. Viimeiset tunnit oli kylla vaikeita, mutta nakojaan niistakin selvittiin. Sisulla menin eteenpain, ei voinu enaa luovuttaa! :D

    VastaaPoista
  3. Hieno reissu sinulla! Rankka nousu palkittiin varmasti upealla auringonnousulla!

    Katsottiin jo koulussa oppilaitten kanssa ottamiasi kuvia ja alkusivujen Tansania tietoutta englanniksi (kun oli enkun tunti)
    Mukavia loppulomapäiviä!

    t: Marita (Iiron kummi) & poppoo

    VastaaPoista