Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



torstai 7. tammikuuta 2010

Tyopaiva 2-juttuja

Tanaan oli toissa ihan jees meininki. Ensimmaisella 'tunnilla' opeteltiin vareja tekemieni pahvikorttien avulla (jokaisessa kortissa on varikas piirtamani kuva + kuvan vari englanniksi ja swahiliksi), jonka jalkeen kyselin lapsilta heidan vaatteidensa vareista (rangi gani?). Puurohetken jalkeen ulkoiltiin pihalla: lapset potkivat palloa, leikkivat keskenaan ja isommille yritin opettaa peili-leikkia. Eivat oikein tahtoneet ymmartaa, mutta hetken aikaa leikittiin. Sisalla etsiskeltiin pareja toisista tekemistani korteista ja isompien kanssa pelattiin korteilla myos vahan muistipelia. Osa ymmarsi homman idean, osa ei. No, ehka jos harjoitellaan...
Projektin vetaja kavi keskuksella ja hanen kanssaan rupateltiin keskuksen toiminnasta ja lasten hoitokodin ideasta. Siita kenties myohemmin lisaa. Paapiirtettain hoitokodin tarkoituksena on siis tarjota lapsille paikka, jonne he voivat tulla vanhempansa tyopaivan ajaksi. Vanhemmat ovat siis pitkalti yksinhuoltajia. Usein sukulaiset tai muu yhteiso auttaa lasten hoitamisessa, mutta kyseessa on mm. HIV/AIDS-perheita, joten he jaavat usein avun ulkopuolelle. Lapsille tarjotaan hoitokodilla aamupuuro (lue: velli) ja paivalla lounas (esim. riisia, papusoosia...). Monilla lapsilla on myos laakitys, joten on tarkeaa, etta he saavat syodakseen mita ei valttamatta kotona tapahdu. Laakkeilla on myos paljon sivuvaikutuksia, mutta se auttaa vahan, etta niita ei tarvitse ottaa aivan tyhjaan mahaan.

Huomenna kerrataan vareja ja pareja. Ulkona voisin opettaa seuraa johtajaa-leikin ja sisalla voitaisiin opetella hiukan kehonosia jne. Siina ois suunnitelmia huomiseksi.

Illalla katseltiin elokuva 'Horsemen' Reetan ja Ericin kanssa. Eric tuli eilen tanne TVL-talolle. Alunperin Kanadasta kotoisin, nyk. asuu New Yorkissa. Reetan kanssa kaytiin pyoralenkilla kauppaan ja takaisin. Siinapa se paiva pitkalti olikin, perusmeininkia!

Tyomatkan varrelta jalleen ;)

2 kommenttia:

  1. Onko teitä monta vapaaehtoista siellä asumassa tällä hetkellä?

    VastaaPoista
  2. Talla hetkella taalla on vain 3 tyolaista: mina, Eric ja Reeta. Tammikuun puolessa valissa tulee ilmeisesti 3 lisaa, suomalaisia kai(?) Kukas kyselee? :)

    VastaaPoista