Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Ensimmainen paiva: orientoitumista

-->
Ensimmainen paiva alkoi vaille 9, vaikka olisi kylla nukuttanut pidempaankin. Unta sain ehka klo 00.30 jalkeen ja hyvin tosiaan nukutti kaikenlaisista “luonnon aanista” huolimatta! Soin aamupalaa, jonka jalkeen Beatrice aloitteli kertomaan talon tavoista. Lisaksi kaytiin lapi swahili-sanastoa. Muutamat sanat ja lausahdukset ovatkin jo tuttuja, tosin jonkin verran unohtuneita. Pitaa siis palautella mieleen… Paljon tuli uusiakin sanoja ja sanontoja! Keniassahan me ei saatu mitaan kielikurssia reissun alussa, joten opittiin sanoja vain erilaisten tilanteiden kautta: perustervehdykset, kiitokset, tervetulotoivotukset jne. Nyt on siis ihan mukavaa saada edes vahan opetusta ja sanalistoja paperilla, josta voi opetella omallakin ajalla.
(Muutamia kuvia: kuvat saa klikkaamalla isommiksi!)
Tanz.volunteers-talo (TVL)
Huoneeni talla hetkella

Huoneessa on oma vessa ja suihku

Lounasta soin klo 12-13 valilla (chipsimayai = french fries omelet), jonka jalkeen oon lahinna istuskellut omissa mietteissani. Pihalla kavin vahan kirjoittelemassa paivakirjaa (itse asiassa lunttaan siita nyt tata juttua =D ) ja nauttimassa lammosta – ei silla etteiko sisallakin olisi lammin. Paiva on lammostaan huolimatta ollut aika pilvinen, joten viela en ehtinyt karahtamaan ulkona. Tehtiin myos pieni kappailylenkki naapurustossa Beatricen kanssa. Tama alue poikkeaa huimasti siita, miten asuttiin Tiinan kanssa Nairobissa. Siella olimme aivan paakaupungin keskusta-alueen laidalla, joten hulinaa ja vilinaa riitti! Paljon ihmisia, autoja, aania! Tama paikka on mun mielesta vahan maaseutumaista: rauhallista, kohtuullisen vehreaa, ei juurikaan ihmisia eika autoja (ainakaan tuolloin kuin kaytiin kavelylla), elainten aanet kuuluvat hyvin: koirat, kukot, heinasirkat tms. Lehmia ja vuohia nakyi ainakin parilla pihalla.
Kavelylenkin maisemaa

Kana(kuku)farmi on tuossa kadun toisella puolella. Sielta kuuluu paljon kiekumista ;)
Huomenna olisi tarkoituksena kayda tutustumassa Moshin keskusta-alueeseen. Tama Tanz.volunteersin (tasta lahtien TVL) talo on muutaman kilsan paassa itse keskustasta. Pitaa kayda nostamassa rahaa ja ostaa juotavaa seka naposteltavaa. Vapaaehtoistyojakson ajan minulle kuuluu 3 ateriaa paivassa: aamiainen, lounas ja paivallinen. Vetta taalla on kaytossa, joten sita ei tarvitse ostaa, mutta ajattelin kuitenkin ostella mehua, limua ja ehka jotain pikkupurtavaa. Nettimahdollisuus loytyy: talolla on kaksi konetta tyolaisten kaytossa ja netista maksetaan oman kayton mukaan (tunti taitaa olla 2000 TsH eli reilun euron!) Minua siis tullaan kylla netissakin nakemaan =D
Kilimanjaro nakyy hyvalla saalla mun talon ikkunasta ja pihalta! Kavin tietysti sita kuvaamassa paivaunien jalkeen!
 

1 kommentti:

  1. Jep, upeat on maisemat sulla! Jäädäänpä kuulolle
    mitä uutta huomenna? Täällä edelleen kovat pakkaset. Syötiin äsken Veeran tulevien synttärien kunniaksi jätskikakkua. Hellurei vaan,terveisin äityli

    VastaaPoista