Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



lauantai 23. tammikuuta 2010

2. paiva: Mandara-Horombo


Auringonnousu aamulla Mandaralla:
Auringonlasku illalla Horombolla:
Talla hetkella ollaan siis Horombo hutilla (3720m). Lahdettiin aamulla kavelemaan noin klo 8 ja perilla oltiin noin klo 15. 7 tunnin reissu siis. Kavely sujui ihan hyvin: vahan jalkoja alkoi vasyttamaan lopussa, mutta ei mitaan suurempaa ongelmaa. Paahan koski hieman (koskee edelleen), mutta ei onneksi pahasti. Hengittaminen oli raskaampaa paikoitellen, erityisesti pitkissa, jyrkemmissa ylamaissa. Piti vain koittaa hengitella rauhassa ja kavella hitaasti. Maisemat muuttuivat metsikosta enemman vuoristomaisiksi. Karumman ja kuivemman nakoisia kasveja, puita yms.
 
 
Paiva oli mahtava saansa puolesta. Mandaralta lahdettya paistoi aurinko taysin siniselta taivaalta. Sain hienoja kuvia mm. Kibosta ja Mawenzista (Kilimanjaron korkeimmat huiput). Myohemmin korkeammalle saavuttaessa, ilma muuttui hiukan viileammaksi ja taivas oli pilvinen. Piti lisata vahan vaatetta, mutta kylma ei paassyt tulemaan, joten toivottavasti pysyn terveena. Nuha vaivaa jonkin verran kuten yleensa muutenkin.
Vaelluskengat ovat muuten hyvat! Ei ole hankaumia tai rakkuloita tms. Olisi aika ikavaa trekata jos olisi jalkavaivoja! Olen siis tyytyvainen kenkavalintaan!
Ruoka on ollut hyvaa. Paivallisella oli esim. kurpitsakeittoa, spaghettia+lihakastiketta, leipaa, hedelmia... Ruokaa tuodaan paivalliselle todella paljon ja havettaa, kun ei jaksa syoda puoliakaan. Oon yrittanyt sanoa, etta ruoka on hyvaa vaikka en kaikkea syokaan.
Istuskelin asken pihalla ja katselin tahtia – upea tahtitaivas kuten viimekin yona! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti