Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



maanantai 4. tammikuuta 2010

Moshi Town,daladala-ajelua ym. kuulumisia

-->Tanaan kavin Beatricen kanssa tutustumassa Moshin kaupunkiin. Alunperin tarkoituksena oli menna daladalalla (vrt. Kenian matatu), mutta kaikki autot oli niin taynna, etta paadyttiin lopulta kavelemaan. Mikapas siina maisemia katsellessa. Paiva oli vaan todella kuuma ja aurinkorasva jai talolle ja tasta paastaankin siihen, etta olen nyt enemman punanahka kuin mzungu (white person)! Great! Nappasin itestani hyvan punanahkakuvakin, mutta en todellakaan viitsi laittaa sita tanne =D Mulla on siis semmoset kivat T-paidan rajat mm. kaulalla ja kasivarsissa. Nena ja posket punoittaa jne.


'Kotikonnuilta' eli Shanty townista, missa TVL-talo sijaitsee. Nama kuvat eivat siis ole Moshin keskustasta vaan taalta seudulta, missa majailen.
 
 
 
  
 
 Kaupungissa kaytiin nostamassa rahaa, immigration officessa, limulla, kaupassa jne. Kaupunki oli vilkas; autoja ja ihmisia yllinkyllin. Kuitenkin aivan eri maailmansa kuin esimerkiksi Nairobi, mutta se nyt olikin miljoonakaupunki ja kaikki oli isoa. Tulee muuten helposti vertailtua naita kokemuksia ja maisemia aiempiin Kenia-kokemuksiin, mika nyt on kylla varmaan ihan normaalia. Sori vaan jos jotakuta arsyttaa ;)
Joitakin tunteja reissuun meni ja takaisin palailtiin daladalalla, joka oli aivan taynna ihmisia! Laskeskelin, etta kyydissa oli noin 22 henkiloa lukuunottamatta etupenkkia eli kuskin vierustaa! Nairobin matatuissa sai olla vain sen henkiloita kuin penkkejakin oli eli ehka noin 10. Tanaan oli siis todella ahdasta ja tietysti jouduin viela perimmaiseen takanurkkaukseen, josta olikin aika mielenkiintoista paasta pois laukun + ostosten kanssa, kun olimme perilla! =D 
Talolla soin lounasta ja myohemmin opiskeltiin B:n kanssa swahilia. Hannalta kyselin toisesta tytosta, jonka piti tulla samaan aikaan kanssani Rau Community Centerin lasten hoitokotiin toihin. Han on kuitenkin kuulemma peruuttanut tulonsa, joten menen yksin – Beatrice lahtee mukaani tulkiksi! Voi olla aikamoista vipinaa, koska paikassa on 1 tyontekija (ns. mama) + mina, seka noin 20 lasta, jotka ovat ialtaan noin 2-6 vuotiaita! Tasta varmasti ”kuullaan” viela!
Paivalliseksi fish (samaki) and chips. Ruoka (chakula) tuodaan tiettyihin kellonaikoihin ruokailutilan sivupoydalle, mista jokainen voi syoda kun silta tuntuu. 
Ruoka on maistunut hyvin tosin pitaa vahan opetella viela tahan rytmiin. Kotona kun en ole tottunut aamupalaa juurikaan syomaan jne. Illemmalla oli sahkokatkos, mutta saatiin valoa elamaan generaattorin avulla. Hmm, ja lukenut olen paljon (Erica Spindler – Neljas uhri). Taalla on yleensa niin rauhallista kotioloihin verrattuna, etta ihan mukavaa syventya vain lukemaan =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti