Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



perjantai 20. toukokuuta 2011

Paiva 8-9: Chiang Mai

Eilen lahdimme Chiang Saesta kohti Chiang Maita. Tie kulki jossain viidakon keskella mutkitellen ja oli taas valilla hiukan jannitys paalla (kuten myos menomatkalla). Aika kovaa vauhtia ajeltiin serppenttiinitieta pitkin ja valilla myos satoi, joten tie oli marka. Menomatkalla tienposkessa oli auto katollaan, talla kertaa yksi auto oli ajanut vahan natimmin puskaan. En olisi ehka halunnut nahda kyseisia onnettomuuksia...

Matkanvarrella pysahdyimme "tiikerielaintarhaan", missa kavimme vahan paijailemassa tiikereita. Ison tiikerin vierella nappasin vain parit kuvat ja siirryin kauemmas katselemaan. Pienempia, muutaman viikon ikaisia, uskalsi jo vahan silitellakin. Olihan ne komeita ja sopoja elaimia. Soimme lounaaan ja talla kertaa teki mieli jotain muuta kuin thai-ruokaa :D Ranskalaiset ja tonnikalaleipa maistui hyvalle :D

Chiang Maihin saavuttaessa kavimme viela ennen hotellille menoa Doi Suthepin temppelilla. Temppeli oli korkealla vuoristossa ja tie jyrkka ja mutkikas. Tuli vahan paha olo, mutta onneksi ajettiin hiljaa. Ei sita tieta kovin kovaa olisi voinutkaan ajaa, onneks :) Temppeli oli hieno ja ehka hienoin tahan asti nahdyista. Asiaan tosin vaikutti ehka se, etta aurinko paistoi, joten kaikki naytti upeammalta auringonpaisteessa. Sain upeita kuvia! :) Nakoalapaikalta oli hienot nakymat kaupunkiin.




Pikainen majoittuminen hotelliin ja suihkun kautta Chiang Main keskustan night bazaarille kiertelemaan ja tekemaan pienia ostoksia. Paljonhan siella olisi ollut ostettavaa ja kivoja juttuja, mutta kun ei tila riita rinkassa :D Pitaa ehka jattaa jotain kamaa tanne, jotain vanhoja vaatteita yms, ja ostaa uusia :) Ehkapa Bangkokista. Treffattiin osan porukan kanssa ja lahdettiin samaa matkaa katsomaan Thai-boxingia. Oli hauska kokemus!
Parisen tuntia katsottiin, kun nuoret thaipojat ja -tytot otteli keskenaan. Mielenkiintoista, indeed! Sielta palailtiin viela pikaisesti takaisin bazaarille ja hotellille joskus puol 1 yolla.

Tanaan mun piti lahtea kokkaustunnille muun porukan kanssa, mutta en jaksanutkaan. Retki oli kuitenkin jo varattu, joten jouduin vahan maksamaan. koska peruutin niin viimetipassa. Lepailin hotellilla ja pakkailin. Nyt oon taas virkeena ja valmiina matkaan. Tanaan siis lahdemme junalla takaisin Bangkokiin. Junamatkan pitaisi kestaa noin 13,5 tuntia. Onneksi se on yojuna, joten jospa sais vahan nukuttua valilla.

2 kommenttia:

  1. Matka on mennyt siis mukavasti ja hauskaa on riittänyt. Nyt oot sit kärtsäämästä itseäsi loppulomasta siellä rannoilla :) Täällä pärjäillään mukavasti, mitä nyt meinaa ikävä olla tuota miekkosta. Onneksi Porri myllää masussa siihen malliin, että iltaisin tunnen pötköllään ollessa tunnen liikkeet jo selvästi <3 jep, on aika ihanaa! Pidä huolta itsestäs! -Mamma M

    VastaaPoista
  2. Hyvin on mennyt kaikki :) Nyt yksi yo Bangkokissa ja huomenna sitten lento etelan suuntaan!

    Ei tartte sun yksin olla, vaikka Oltsi ei ookkaan siella :) Piehan huoli itestas ja pikkukamusta!

    VastaaPoista