Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Paiva 4: Sukhothai historic park yms.

Northern Thailand Discovery-porukka



 Hellurei! Jalleen yksi paiva takana ja ehka tahanastisista kaikista mukavin :) Piakkoin aamupalan jalkeen lahdettiin paikallisella 'rekkakyydilla' Sukhothain vanhaan osaan, Sukhothain historialliseen puistoon. Sielta hypattiin polkupyorien satuloihin ja painettiin menemaan pitkin puistoaluetta :D Valilla pysahdeltiin, Gift kertoi kyseisesta temppelista ja kierreltiin ympariinsa kuvia ottaen.



















Joen kanssa eksyttiin muusta porukasta, kun Joelta lahti ketjut pyorasta ja ma jain odottelemaan, koska en viittiny jattaa reppanaa yksin. No, muut sitten ehti pyorailla karkuun ja me oltiin ihan hukassa. Ei mitaan hajua minne muut ajoi :D Varmaan vajaa tunti meni, etta Gift huristeli meita vastaan pyoralla. Oli etsiskellyt jonkin aikaa, mutta puistoalue on ISO eika mekaan pysytty samassa paikassa, kun koitettiin etsia muita, heh. 


Paiva oli tosi lammin ja aurinkoinen. Pari pienta sadekuuroa tuli, mutta ei haitannut yhtaan. Hiukan karahdin olkapaista ja kammenista - oli ihan fiksua laittaa hattu ja pitkahkot housut + aurinkorasvaa. Hyva mina! Lounaalla kaytiin paikallisessa syomassa Thai-ruokaa. Soin kyseisen paikan perinteisen Sukhothai nuudelisopan (noin 100 baht:a juoman kera, eli noin 2 euroa), oli hyvaa.
 Sean leikkii syömäpuikoilla

Hotellille paastya olikin aika suunnata uima-altaalle. Emily (USA:sta), Jenny+Simon (englannista) seka Diana+miehensa (en nyt muista nimea) olivat siella myos. Uimisen jalkeen nautittiinkin thai-hieronnasta hintaan noin 300 baht:a. Hierojanaiset tuli mun ja Emilyn huoneeseen ja siella tunnin verran loikoiltiin ja rentouduttiin. Tykkasin! :)

18.30 oli ryhmamiitinki ja suunnattiin Sukhothain keskustaan katselemaan markkinoita. Pienia myyntikojuja joka puolella ja ihmisia tekemassa ruoka- yms. ostoksia. Maisteltiin myos muutamia hedelmia kuten Dragon fruit ja Jack fruit (tai joku semmonen). Jalkimmaisesta sain jonkinlaisen allergisen reaktion, mutta ei kestanyt kauaa (suuta kutitti kuten muiden allergioiden kanssa). Kaytiin syomassa thai-ruokaa: soin isoja nuudeleita rapujen ja vihannesten kera (olikohan 60 baht:a juoman kera, eli reilun euron!).









Asken tultiin hotellille, kello on noin 22.15. Huomenna lahto bussilla (noin 4h) kohti Lampangia. Matkalla norsuja moikkaamaan...

2 kommenttia:

  1. Hei tyttäreni siellä maailmalla! Muutama päivä ja olet nähnyt ja kokenut jo monenlaista. Oikein antoisaa ja turvallista loman jatkoa sinulle!!!! Toiv.äityli

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos. Onhan tassa tullut nahtya jos jonkinlaista maisemaa! Enaa pari paivaa pohjoista, sitten Bangkokin kautta etelaan!

    VastaaPoista