Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.perjantai 27. lokakuuta 2006

Päivä 42: Vierailu slummissa

Tänään olikin jonkin verran erilainen päivä. Mentiin kyllä normaalisti koululle, mutta lähdettiin sieltä heti aamukaffen jälkeen koulubussilla kohti toista koulua. Mr. Kamau lähti mukaan :) Koulu olikin todella slummissa, peltihökkeleitä, roskaa ja ihmisiä joka puolella, lapsia paljain jaloin ja likaisissa vaatteissa, vuohia ja koiria tien vierellä makoilemassa...Ja voi että sitä lemua! Ei sitä voi kyllä sanoin kuvailla! Koulun "lähellä" paskajoen toisella puolella näkyikin Nairobin kaatopaikka. Miljoonien ihmisten jätteet siellä, valtava alue, mikä kohosi valtavana vuorena koulun takaa. Eikä todellakaan varmaan nähty puoliakaan siitä! Ties miten kauas se jatkuu. Ja siellä näkyi ihmisiä (pieninä pisteinä) kävelemässä keskellä sitä paskaa. Etsivät sieltä kuulemma esim. tavaroita, joita myyvät sitten edelleen "kojuissaan" teiden varsilla tai muualla. Se lemu... :( ja vaikka omin silmin näin sen, on silti hankala kuvitella, että siellä ne ihmiset asuu ja elää elämäänsä.

Kun saavuttiin koululle, oli vastassa hurja määrä lapsia, jotka tunkivat lähelle ja roikkuivat käsissä. Sanoinkin Kamaulle, että tarvittaisiin henkivartijat, heh. Se sitten otti meitä kädestä ja hätisteli muksuja vähän kauemmas. Koulu oli sinänsä muuten ihan OK, hienoja maalauksia rakennusten ulkoseinillä, kuulemma joku Nairobin parhaita taiteilijoita tehnyt ne. Vettä saatavilla, "keittiö" joka tarjoaa lapsille päivittäin lounaan jne. Mentiin erityisluokkaan, jossa istuskeltiin ja katseltiin mitä oppilaat tekee, juteltiin Kamaun kanssa Suomen ja Kenian eroista joidenkin asioiden suhteen (mm. avioliitto, vaimojen määrä, lemmikkieläimet, turvallisuus, yökerhot...) ja semmosta. Takaisin omalle koululle tultiin puol 1 jälkeen. Juteltiin kokemuksesta ja syötiin vähän, jonka jälkeen lähdettiin viikonlopunviettoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti