Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.tiistai 17. lokakuuta 2006

Päivä 32: Mamba Village + Nairobin kahakka

Täällä kirjoittelee S iloisin mielin :) Tänään oli mukava, normaalisti poikkeava päivä. Menimme nimittäin Intermediate-luokan oppilaiden + 3 opettajan + koulubussin kuljettajan kanssa ns. luokkaretkelle Mamba Villageen! Mamba tarkoittaa muuten krokotiilia.
 Paikka sijaitsi noin 20km päässä Nairobin keskustasta, Langatalla, lähellä Giraffe Centreä, jonne ollaan suunniteltu reissua. Ihan loistavaa, että päästiin koulun tyyppien kanssa retkelle! Aamulla hieman jännitettiin, että lähdetäänkö ollenkaan: sää oli sateinen ja viileä eikä täkäläiset mene koulullakaan ulos tämmöisinä päivinä.
Mamba V. oli oikein viihtyisä ja kaunis paikka: puita, pensaita, kukkaistutuksia, koristeellisia rakennuksia, kivistä tehtyjä patsaita koristamassa istutuksia ja kulkureittejä :) Harmi, että sää oli huono, mutta sadekaan ei haitannut, koska juuri sateen aikaan syötiin lounaseväitä katoksen alla suojassa.
 Eläimet olivat tietysti yksi syy, miksi mentiin M. Villageen. Oli strutseja, ankkoja, heppa (oppilaat saivat ratsastaa talutettuna), kameli, apinoita ja ennen kaikkea niitä krokoja. Vanhin kroko oli noin 34-vuotias, voi elää 100-vuotiaaksi. Oli pienempiä vauvakrokoja ja isompia. Yhdellä naaraalla oli munat kaivettu hiekkaan ja se makasi siinä päällä - kuulemma ärhäkkä tapaus :D Olihan ne aika pelottavia otuksia varsinkin, kun opas sörkki muutamia vähän kepillä ja ne sitten aukoi leukojaan ärähdellen.
 Apinat oli veikeitä pikkuotuksia ja tulivat yllättäen lähelle puihin, kun syötiin. Tulivat kyttäämään ruokaa tietysti, pikkupirulaiset! Sain yhen hauskan kuvan apinasta, kun se loikkasi puusta toiseen.
Kaiken kaikkiaan ihana reissu ja oli kiva päästä käymään tuollaisessa paikassa. Oppilaatkin näyttivät iloisilta..ja jännittyneiltä.

Kerrottakoon nyt hieman muuta. Eilen katseltiin illalla uutisia ja kappas, Nairobissa oli eilen päivällä ollut jokin kahakka. Taisi olla Kirinyaga roadin tuntumassa alakaupungin alueella. Tuli taas tosi turvallinen olo. Vaikka tuokion alue on vähän "huonompaa", niin ei voi ikinä tietää milloin joku vastaava tilanne tulee vastaan reiteillä, joita mekin kuljetaan.Uutisissa oli myös pieni välähdys Mombasasta ja siellä tulvii nyt jonkin verran...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti