Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



perjantai 29. maaliskuuta 2013

Paiva 20: Victorian putoukset ja hyppy tyhjyyteen (Sambia)

Aamun perustoimintoja ja paljon pohdintaa benjin toteutuksesta. Ja paadyin siihen paatokseen, etta teen sen! Jos en selvia niin sitten se on kai joku kohtalo :D Hirmunen jannitys paalla. Mika mua vaivaa, onko pakko tehda jotain mika pelottaa?! :D Kai taa nyt on sitten sita itsensa haastamista...

Klo 11 maissa lahdettiin porukalla Victorian putouksille. Uskomaton paikka! Putouksilla on tahan vuodenaikaan niin paljon vetta, etta itse asiassa putoukset oli aikalailla piilossa vesisumun takana.




Itse asiassa jouduttiin varustautumaan sadeviitalla, jonka paalle tuli viela toinen paksumpi sadeviitta. Tai siis eihan se pakollista ollut, mutta pienella rahasummalla sai sadesuojan vuokrata. Ja ihan hyva niin, koska paikka oli kuin suihku :D Valilla oli lyhyt hetki ilman putouksista tulevaa "sadetta", jolloin koitin napsia muutamia kuvia, mutta aika hankalaa se oli. Kamerakin meinasi menna rikki, mutta onneksi palautui lopulta ennalleen! Tarkeimmat tavarat mulla oli sadeviittojen alla vesitiiviissa pussissa, onneksi.

 "SE silta" o.O

 Chris ja Ellen


 minä, Ian, Andreas, Tina ja Helena

Putouksissa kiertelyn jalkeen oli aika suunnata kohti siltaa, josta benji-hyppy tapahtuisi. Rekisteroidyttiin paikalle, allekirjoitettiin oma vastuu-paperit, meidat punnittiin ja numeroitiin. Siita sitten siirryttiin hiljalleen hyppypaikalle, jossa ei juurikaan ollut jonoja ja meidan porukasta Lee paasi hyppaamaan ensimmaisena. A-pu-a! Mihin oikein olen suostunut??! Seuraavana vuorossa oli Tina, numerolla 33. Ja arvatakaa vaan mita mun kadessa luki: numero 34 eli olisin seuraava.






Jannitysta ja hermostunutta naureskelua. Viela siinakin vaiheessa, kun muhun kiinnitettiin kaikki tarvittavat varusteet. Lieko edes tajusin oikeesti, mihin oon ryhtymassa? Ohjaaja selitti, millon mun pitaa hypata, kuvaaja kyseli multa viimeisia sanoja. Ei tullut muuta mieleen kuin "See you" :D Sitten vaan reunalle: 5, 4, 3, 2, 1 ja BUNGEEEE eli hyppy tuntemattomaan! Kamalaa oli ottaa se viimeinen askel, mutta pakkohan se oli :D Taisin pitaa silmia kiinni suurimman osan ajasta ja kun avasin silmat, maailma pyori ympyraa, koska kiepuin koyden varassa aikalailla. Mahan sisalto teki kierroksia ja tunsin hiukan pahaa oloa. Suljin silmat taas hetkeksi kunnes pyoriminen rauhottui.

Eikä pelota yhtään!


Pientä huutoa :D




Siella ma roikuin paa alaspain Zambesi-joen ylla veden kuohuessa alapuolella ja vuorten kohotessa joen reunoilla. Upea sateenkaari sillan alla (auringon ja putouksilta tulevan veden yhdistelma). Hitto, hyppasinko ma ihan oikeesti?! Oon viela hengissakin, jeeeee! Ja huutoa. Sitten mut nostettiinkin ylos ja siina se oli. Hullulla on kalliit huvit!




 Räsynukke

Kun kaikki oli hypanneet (9 kpl), siirryttiin katselemaan videoita ja kuvia, jotka sai halutessaan ostaa. Toki ostin, koska todistusaineistoa pitaa olla :D Hiljalleen sitten kohti Waterfrontia, kello kuuden maissa perilla. Nopsasti suihkuun ja ravintolalle, missa viettelimme sitten viimeista yhteista iltaa. Huomenna ryhmasta 7 poistuisi ja loput jatkaisi matkaa parin paivan paasta uusien ryhman jasenten kanssa. Muutama siideri ja jokunen shotti, oli hauskaa ja Helenan kanssa taidettiin olla viimeiset, jotka meni nukkumaan (klo 3 maissa). Pienta draamaa Helenan ja Tinan valilla, jota sitten puitiin Helenan ja Bonnien kanssa pitka tovi. Minakin siina illan aikana taisin vahan herkistella, kun joku erehtyi taas muistuttamaan, etta se on sit viimeinen ilta :D Porukka vaan nauro mulle, kun mina itkin ja nauroin yhta aikaa :D Jeps jeps, no mutta semmonen paiva, ilta ja yo. Viimeisia viedaan.....

2 kommenttia:

  1. Voisko toi BUNGEE olla sun motto ?! No,joka tapauksessa olet taas ottanut hienoja luontokuvia! Kiva katella. Terveisin,äityli

    VastaaPoista
  2. Kiitti äityli :) BUNGEEEEE! Ois pitäny osallistua myös skydiving-reissuun Swakopmundissa, damn. Maybe next time! :D

    VastaaPoista