Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



lauantai 16. maaliskuuta 2013

Paiva 7: Swakopmund

Pitka ajomatka kohti Swakopmundin kaupunkia. Matkan varrella nahtiin mm. seeproja ja antilooppielaimia (naille pitaa viela etsia suomennokset, kun en oikein oo varma mika on mika), vuorten keskella ajettiin siksakkia ja sitten taas ihan taysin erilaista maisemaa: tasaista eramaata, ei juurikaan puita, pienia puskia vain. Autettiin jotkut kiinalaiset pois lirista, olivat jumissa auton kanssa ja viettaneet yonkin vissiin siella vuorten keskella (oli niilla teltta).

To be continued.....

Aika alkaa loppua (oon nettikahvilassa ja kirjotan naita juttuja muistiinpanovihkosta), mutta juttu jatkukoon kun paasee taas netin aareen. Millon se lie sitten onkaan, vaikea sanoa :D

No niin,jatketaas vähän juttua. Swakopmundissa on kylmä piru vieköön! Ihan jäässä ollu,kun tultu +40 asteesta ehkä kahteenkymppiin :D Majoituttiin dormiin,joten parin yön verran taukoa telttailuun,jee. Huomiseksi varailtiin eri aktiviteetteja ja itse päädyin sandboardingiin,tosin ei laudalla vaan ns. Slide down-versiolla. Hintaa noin 300 Namibian dollaria,vajaa 30€. Retki,kyydit,lounasta ja dvd sisältyy hintaan.

Käytiin sitten opastetulla kierroksella keskustan ulkopuolella kylässä. Vierailtiin heimonaisen talossa ja hän kertoili elämästään, heimon tavoista, vaatteistaan yms. Toisen naisen talossa saatiin tietoa erilaisista yrteistä,joita hän käyttää eri tilanteissa esim. sairauksien hoidossa. Opeteltiin klik-kieltä, huh! Erikoinen kieli. Sanojen ja tavujen väliin pitää tehdä semmosia klik-ääniä,joita on neljä erilaista. Mielenkiintoista. Paikallisessa juomat ja paikallisia herkkuja eli jtn toukkia.









Illalla lähdettiin porukalla kivaan paikkaan syömään (Napolitana). Söin springbokia joka on siis semminen antilooppieläin,en nyt löydä sille suomennosta. Lisukkeena riisiä,kasviksia ja hapanimeläkastiketta. Hyvää oli,mutta ei mitään erikoista,ihan peruslihaa niin sanotusti. Ruokailun yhteydessä ja sen jälkeen myös nautittiin vähän juomia. Ilta päättyi osaltani puol 3 aikaan yöllä. Hauskaa oli. Tanssittiin ja kunhan oleskeltiin,mitä nyt baarissa yleensä tehdään :D Semmonen päivä ja ilta Swakopmundissa.

 Ian, Andreas ja Tina
 Sarah ja Ariela
 Errol ja Helen
 minä ja Tommy
 mää ja Francois
 Francois, Sarah ja Bonnie
 Helen, Tina ja Becky

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti