Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



perjantai 8. maaliskuuta 2013

Body worlds & Two oceans aquarium

Hyvin nukutun yön ja aamupalan jälkeen oli tarkotus lähteä sightseeing bussilla ajelemaan ympäriinsä. Tarkoituksena on hypätä välillä ulos katselemaan paikkoja ja hypätä toiseen bussiin, kun siltä tuntuu. No, eihän tosta suunnitelmasta tullut mitään, koska päivä oli harmaa ja sadettakin piisas välillä ihan kunnolla. Piti sit miettiä muita juttuja. Mulla oli mielessä Two oceans aquarium, merimaailma, ja saksalainen Sina(?) ties,että samalla suunnalla on Body worlds-näyttely (taitaa muuten olla nyt myös Heurekassa). Lähdettiin sitten noihin kohteisiin. Saatiin kyyti Katrinilta, Guest Housen pitäjältä, koska takseja olisi joutunut oottelemaan tosi kauan.

Ensin menimme Body worlds & The cycle of life-näyttelyyn. Ihmisen anatomiaan, fysiologiaan ja terveyteen perehtyvän näyttelykokonaisuuden on luonut saksalainen tohtori Gunther von Hagens. Näyttely koostuu aidoista plastinoiduista ihmisruumiista ja elimistä. Ruumiit on saatu lahjoituksina tieteen käyttöön. Plastinointimenetelmässä ruumiin nesteet ja rasvat korvataan nestemäisillä muoveilla.

Ihan mielenkiintoinen näyttely, vaikka aluksi ajattelin, että alkaakohan ällöttää liikaa. Ei niitä esille laitettuja plastinoituja ruumiita ja elimiä edes ajatellut "aitoina" paitsi ihan muutaman kerran. Yksi mieshenkilö oli esillä ihan yksityiskohtaisten kasvojen kera eli ei vain sisuksia. Sen pää oli halkaistu, jotta nähtiin pään sisälle. Halkaistut kasvot siinä möllötti ja silloin tuntu oudolta. Lähes odotin, että millon mies avaa silmät ja sanoo böö. Se oli ehkä aidoin esillä ollut mun mielestä. Muut ei ollut tavallaan niin ihmismäisiä, vaikka ihmisiä olivatkin.

Näyttelyssä oli mm. eri asentoihin muokattuja ruumiita, joista näki pääasiassa lihaksistoa ja elimiä. Sitte oli ihan yksittäisiä elimiä kokonaisena, halkaistuna, turmeltuneena ja poikkileikkauksina. Esiteltiin esim. rasvamaksa, savukeuhkot, aivoinfarkti, ylikuormittunut sydän jne. Näyttely alkoi eri ikäisillä ihmisaluilla. Siitähän se ihmiskehon kehitys alkaa, muutamista soluista.

Uskomatonta, miten paljon "tavaraa" meidän kroppaan mahtuu! Ei mitään pieniä elimiä..suolistot ja kaikki. Harmi kun ei saanut kuvata :| mutta kuvia löytyy jos netistä etsii ja nettisivuilla enemmän tietoa: www.bodyworlds.com

Näyttelyn jälkeen käveltiin hiljalleen Victoria&Alfred waterfrontia pitkin kohti Two oceans-merimaailmaa. Nyt alkaa taas tää "argh,miten ton taas suomentas.."! No toi waterfront tarkottaa rantaa/vesirajaa eli semmosella satama-alueella liikuttiin.

Merimaailmassa oli kivaa katseltavaa, mutta en tykänny siitä, miten jotkut antoivat lastensa lääppiä ja koputella laseja (sekä mölytä). Onneksi tätä näkyi vaan pariin otteeseen. Niin ja huomasin kyllä ajattelevani välillä, että "no näitäkin näin Belizen reissulla snorklatessa", mutta...oli ihan jees käydä kuitenkin näin huonon sään salliessa :D Oli haita, rauskuja, pingviinejä, isoja ja pikkukaloja, meduusoja, rapuja, merihevosia (tooooosi pieniä ne on) yms.
www.aquarium.co.za






Laitan ehkä parit kuvat tonne Skydrive-kansioon. Onhan tutut tajunnu ton linkin?! On muuten aika typerän näköistä, kun välillä on kamera kaulalla ja puhelin kädessä kuvaillessa. Kameran kuvia en pysty jakamaan ennenku oon kotona joten räpsin välillä myös tällä puhelimella niin saan vähän näytille :)

1 kommentti:

  1. Todella upea päivä on sinulla ollut,hienoa! t.äitiliini

    VastaaPoista