Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.maanantai 25. maaliskuuta 2013

Päivä 16: Okavango delta-yöpyminen

Tana aamuna kerattiin kamat kasaan: teltat, makuualustat ja -pussit, oma paivareppu, ruokaa ja juomaa, retkituolit jne. ja lahdettiin moottoriveneella ns. mokoro-asemalle (noin tunnin matka). Mokoro on semmoinen kapea pitkulainen vene, jonka kyytiin mahtuu istumaan noin 2 henkiloa ja sitten veneen takana on yksi henkilo tyontamassa venetta eteenpain pitkalla 'kepilla'.
 Mokoroasemalla siis vaihdettiin moottorivene mokoro-veneisiin ja lahdettiin seilailemaan Okavangon suistolla. Hiljaisuus, joen maisemat, polttava aurinko (suojauduttiin esim. aurinkorasvalla, huiveilla ja pyyhkeilla). Oli upea seilailla joella kaikessa rauhassa. Kuuntelin vahan tilanteeseen sopivaa musiikkia, lueskelin valilla vahan kirjaa ja chillailin.


Parin tunnin matka "pusikkoon", saarelle, ja majoittuminen sinne. Lounasta, pulikointia joessa (ei tullu krokotiilit tai virtahepot pelottelemaan), paivaunet ja noin viiden pintaan jakaannuttiin kolmeen eri ryhmaan ja lahdettiin eri oppaiden kanssa parin tunnin kavelyretkelle. Tavoitteena oli nahda tietysti jotain hurjia elaimia kuten leijonia ja saatiin kylla vahan ohjeita, miten toimitaan jos nain kay. No, ei nahty leijonia eika norsuja tai virtahepoja. Iso seepralauma nahtiin kylla, mutta ei paasty kovin lahelle, koska lauma oli vahan saikkyna. Kaunis punainen aurinko laski horisonttiin ja me palailtiin majoituspaikkaamme paivalliselle.
Ainiin, taitoin nilkan tuolla reissulla (kappas kappas) ja on aika kipea nyt. Pystyy sita liikuttamaan eli ei se ihan masana ole kai...

Paivallisen jalkeen istuttiin porukalla notskilla ja mukanamme olevat paikalliset esittivat meille mahtavia lauluesityksia :) Mahtavaa elaytymista, oli tosi kiva seurata :)
Yo meni rauhallisesti, mutta meita kovasti varoiteltiin, etta teltoista ei saa sitten poistua edes "vessaan" (taman hetkinen vessamme on reika maassa). Hyeenat kuulemma kay usein etsiskelemassa ruokaa ja pelottelemassa telttailijoita, mutta mina nukuin ainakin niin sikeasti etten kuullut mitaan petojen aania :D Ehka ihan hyva niin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti