Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



lauantai 9. maaliskuuta 2013

Cape point&peninsula-retki

Tänään tein päiväretken Kapin niemimaata kierrellen. Aloiteltiin ajelemalla rannikkoa pitkin kohti Hout bay: tä, mikä olikin ensimmäinen stoppimme. Siellä sai kierrellä vapaasti tai loikata paattiin ja käydä katsomassa hyljesaarta. Valitsin jälkimmäisen, joten tulipahan nähtyä kalliosaarella köllötteleviä ja meressä polskivia hylkeitä satamäärin. Noin kolmen vartin veneajelu, itse saarelle ei siis noustu vaan paatista käsin katseltiin.





Hypättiin jälleen autoon ja ajettiin Simons towniin ja Boulders beachille (matkalla pysähdyttiin näköalapaikalla), joka on tunnettu Afrikan pingviini-yhdyskunnastaan. Siellä ne köllötteli rannalla ja kalliolla. Jotkut vähän tepasteli ympäriinsä, mutta tais olla enemmänkin siesta-aika. Liikaa porukkaa siellä oli, ihmisiä siis, mutta oli toki kiva käydä. Oli myös muutamia untuvikkoja ja yhden näin hautovan munia. Nämä siis pingviinejä eikä niitä ihmisiä, hahahaaa!








Seuraava kohde Table Mountain National Park ja Cape of good hope. Puiston alueella hypättiin pyörien selkään ja singerrettiin noin 6km matka. Lounashetki tässä välissä ja sit jälleen pyöräilemään. Ihan älytön tuuli, ei meinannu eteenpäin päästä ollenkaan! Mutta, upeat maisemat...ja nehän toki vielä parani paranemistaan :) Lounastauon jälkeen noin 7km pyöräilyä oli varsin riittävästi niissä olosuhteissa. Täällä on muuten huomenna SUURI pyöräilykisa, noin 35 000 pyöräilijää!
http://m.capetownmagazine.com/cape-argus-pick-n-pay-cycle-tour


Vihdoin olimme perillä Hyväntoivonniemellä (Cape of good hope), joka on Afrikan lounaiskärki, noin 50km Kapkaupungista. Aikoinaan sitä sanottiin virheellisesti myös eteläkärjeksi, mutta eteläkärki on todellisuudessa Cape Agulhas, noin 150km itäkaakkoon. Siellä yhdistyy lämmin Agulhas-virta ja kylmä Benguela-virta. Yhdistymispiste tosin vaihtelee hiukan vuodenajan mukaan Cape Agulhasin ja Cape Pointin välillä. Anyway...

Nopea kuvaushetki Cape of good hope-kyltillä ja sitten kävelemään ylemmäs vieläkin upeampien maisemien ääreen! Uskomattoman kaunista ei voi muuta sanoa! :) Matkalla nähtiin jotain sopulin tyyppisiä eläimiä ja aiemmin pyöräillessä myös paviaaneja, jotka loikki tiellä ja autojen päällä, mitkä oli pysähtyny kuvaamaan. Syöttäminen oli tietty kielletty, mutta varmaan jotkut idiootit niille joskus jotain ruokaa antaa, kun tulevat noin liki ihmistä.



Pidemmittä puheitta suosittelen vilasemaan parit kuvat maisemista (linkin kautta edelleen) :)


Ai niin, Cape of good hope (ent. Cape of storms) on saanut nimensä portugalilaiselta tutkimusmatkailijalta, joka uskoi, että niemeltä avautuu merireitti Intiaan ja itään. Sinne kun kovasti yritettiin ilmeisesti päästä.

Reissu alkoi noin puol ysiltä aamulla ja takas Guest housella olin noin viiden pintaan. Pitkä, mutta hieno päivä! Hintansa väärti (R600) reissu! Ruokaa, suihku ja nyt vaan ilta chillaillen ja pitää ne kuvat laittaa näkyville. Oli muuten taas mielenkiintosta kuvata kameralla ja välillä puhelimella...no,tästä taisinkin(?) viimeks kirjottaa. Kaikki hyvin täällä!

Vielä yksi juttu eli käristymistilanne: näköjään paloin vähä kämmenistä...muuten kyllä rasvasin kädet, mutta jotain jäi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti