Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



maanantai 19. maaliskuuta 2012

Merida, Cenotes

Yksi leppoisa paiva taas takana pain. Aamusta lahdettiin siis paivaretkelle, tavoitteena nahda ja kokea 3 cenotesta. Jos nyt jotenkin koitan suomentaa tuota sanaa, niin cenotes on vahan kuin maanalainen luola, jossa on vetta. Nahtavasti muodostuneet aikoinaan maanalaisista joista (hitto, miten joki taivutetaan :D ). Cenoteksiin (joo, naa taivutukset nyt edelleen on mita on) siirryttiin aina hevoskarryissa istuen ja ajeltiin pitkin kapeaa "rautatieta" :D Eli karryt oli siina radalla ja heponen veti siina sivussa.



Kolmessa eri cenoteksessa kavaistiin ja olivat kylla tosi kauniita paikkoja! Ihanan virkistavaa vetta, pulikoimista, hyppimista, kuvailua :) Cenoteksiin paastiin siis kapuamalla tikapuita pitkin alas maan alle. Valilla vahan jyrkemmin ja valilla hiukan helpommin. Mukava reissu kaikenkaikkiaan!





Paivaretken jalkeen pienta lounasta, pienet nokkaunet yms. hengailua. Porukan kanssa taas illalla syomaan (Po-Chok tai jtn sinnepain oli annos: possua, salsaa, "papusoosia", riisia, sipulia...) ja parille drinksulle. Oltiin myos oikein kunnon turisteja ja saatiin baarista sombrerot paahan, puolen metrin pituiset drinksut ja toivottavasti toimimaton kivaari tms. :D Ja toki muutamat salamavalot valkkyivat, kun rapsittiin kuvia.




Nyt taas hiljalleen nukkumaan. Huomenna tulossa piiiiitka bussimatka (min. 9h) kohti Palenqueta. Siella majoitumme ilmeisesti jonnekin national parkin sisalle, keskelle ei mitaan. Voi siis jaada nyt paivitykset vahan myohemmaksi. Hasta la vista! Kuulemisiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti