Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Cancun-Chichen Itza-Merida + ryhma

Tanaan pitka, mutta mukava paiva ja vihdoinkin reissu oikeastaan lahti kayntiin. Aamulla lahdettiin ajelemaan bussilla Cancunista kohti Meridan kaupunkia. Noin kolmisen tuntia ajamista ja stoppina ensiksi Chichen Itzan maya-rauniot. Raunioilla kierreltiin muutama aurinkoinen ja kuuma tunti, mutta ei tullut viela pahoja palovammoja! Ihme kylla ;) Kuvia ei nyt tahan hataan loydy toistaiseksi (lisataan myohemmin, ehkapa Suomesta kasin). Ihan vaikuttava paikka ja opas kertoi tarinoita, joista en kylla ihan kaikkia jaksanut painaa mieleen tai valilla ehka jokunen juttu meni hiukan ohi korvien. Noh, anyway...





Raunioilta matka jatkui bussilla Meridaan, matkan kesto noin pari tuntia. Ilmastoitu, hyvakuntoinen bussi ja hyvat tiet myoskin! Ei juurikaan mitaan nahtavaa ikkunoista: tasaista kuivahkoa "metsamaisemaa". Rupatellessa ja hiukan torkkuessa taisi tuo matka menna. Meridassa majoittuminen Caribe-hotelliin, illallista (fajitas pollo) porukalla ja hiukan kiertelya mukavan nakoisessa kaupungissa. Kaunis paikka nain iltavalaistuksessa :) Hotelli on hyvalla paikalla downtownissa. Leppoisa tunnelma. Paikallisia viettamassa sunnuntai-iltaa, lapset leikkimassa ns. puistossa, musiikkia kaduilla/ravintoloissa ja turistit kappailemassa ympariinsa.



Nyt hiljalleen nukkumapuuhiin. Huomenna lahdetaan vapaaehtoiselle reissulle (koko ryhma): vuorossa cenotes. Cenotes = en osaa oikein selittaa suomeksi, mutta etsii vaikka googlesta ken haluaa :D Eli paastaan pulikoimaan ja nauttimaan varmasti hienoista maisemista :) Meksiko, Merida kuittaa!



Lyhyesti viela meidan reissupoppoosta eli nimet ja mista kukakin on kotoisin.

Oppaamme Alex (Meksiko)

mina (Suomi)
Imelda (Irlanti)
Sophie (Belgia)
Mathijs (Hollanti)
Tamryn (Etela-Afrikka, talla hetkella Chigaco)
James (Australia)
Ryan (Australia)
Christopher (Saksa)
Michael (Saksa)
Vasemmalla: James, minä, Ryan ja Imelda
Päädyssä: Mathijs
Oikealla: Christopher, Michael, Sophie ja Tamryn

Ja nyt joku puuttuu...eli meita on siis yhteensa 9 + "opas". Lisataan puuttuva lammas myohemmin ;) Muistan kylla kasvot, mutta nyt ei tule nimi mieleen :/ (puuttuva lammas lisatty)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti