Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.maanantai 30. marraskuuta 2009

Sekalaista höpötystä mm. lentojuttuja

Oolrait eli tädin luokse ei pääse majoittumaan (viitaten edelliseen viestiin), koska hän on 1.1. Las Vegasissa. Sen sijaan otin yhteyttä ex-luokkatoveriin ja hän sanoi, että voisin majoittua hänen luokseen (asuu Mellunmäen metroaseman lähellä). Eli näillä näkymin se homma olisi selvä. Tietysti pitää vielä myöhemmin varmistella asia jne. Mahtavaa! Eipähän tartte hotelliin mennä, joten säästää vähän rahaa. Tietysti taksilla kentälle ajaminen tulee maksamaan varmaan kolmisenkymppiä, mutta sille nyt ei voi mitään.

Tilailin joitakin viikkoja takaperin mm. pari kompressiopussia ja Tansanian opaskirjan. Noh, tuota kirjaa ei ole vieläkään saatu tavarantoimittajalta, joten nyt mua jo alkaa kauhistuttaa ettei se ehdi tulla mulle saakka ennen tammikuuta! Okei, onhan tässä vielä aikaa, mutta kun mä haluaisin jo vähän tutkiskella sitä! Laitoin tuossa juuri viestiä kyseiseen paikkaan, että lähettävät nyt ensin ne kaikki muut tuotteet ja kirjan sitten, kun se vihdoin saapuu.

Pitäisi tehdä taas pieniä pakkauskokeiluja eli kaivella kaapeista tarvittavia juttuja esille ja kokeilla, miten saan kaikki tavarat mahtumaan rinkkaan+reppuun. Ja voisihan tuota vähän myös mietiskellä, että mitähän sitä kannattaisi lennolle pukea päälle. Ilmeisesti kaikki vaatteet, jotka eivät mahdu laukkuihin? =D Ja lennosta puheenollen, Helsinki-Vantaan lentokentällähän on tapahtunut tänä vuonna jotain uudistuksia eikä siellä ole enää kotimaan- ja ulkomaanterminaalia. Sen sijaan siellä on 1. ja 2. terminaali - KLM:n lennoilla lähtevät lähtevät terminaalista 1! Helsinki-Vantaan lentokentän nettisivuja tutkaillessa törmäsin myös kiellettyjen tavaroiden listaan, joten laitetaan tänne muutama huomio sieltä:

 • Kameran ja muiden elektronisten laitteiden vara-akut saat kuljettaa vain käsimatkatavaroissa. Laitteen sisällä olevan akun voit kuljettaa joko käsimatkatavarana tai ruumaan menevässä matkatavarassa.
 • Matkustamoon voit viedä vain muutamia alle 100 millilitran kokoisia nestepakkauksia. Pakkaa nämä matkakokoiset tuotteet yhteen läpinäkyvään ja uudelleensuljettavaan pussiin (esim. Minigrip-pussi), jonka vetoisuus on enintään yksi litra. Tällaiseen viranomaisten hyväksymään pussiin mahtuu esimerkiksi 3-5 matkakokoista toilettitarviketta, ripsiväri ja hammastahna.
 • Voit ottaa mukaan matkustamoon ainoastaan yhden tulitikkurasian tai tupakansytyttimen, jonka kuljetat taskussasi. 
 • Terävät esineet ruumaan.
Käväisin tuossa myös KLM:n sivuilla varaamassa Amsterdam-Kilimanjaro + Kilimanjaro-Amsterdam- lennoille paikat. Valitsin kolmen istuimen ryppäästä sen käytävänpuoleisen paikan ja toivotaan ettei siihen riviin tule muita, niin saan vallata paikat itse =D Näin ainakin pystyi tekemään Nairobi-Lontoo-lennolla. Sain löhöillä kolmella penkillä ihan vapaasti! Tietysti tilanne riippuu ihan siitä, minkä verran lennolla on väkeä.

Sitten vähän muuta asiaa eli avopuolisko osti auton ja minäkin sillä saan ajella tietyssä määrin, jee! Tänään kävin sitä vähän kokeilemassa =) Nyt voisi vähän haukata yöpalasta ja katsella netti-tv:stä jotain ohjelmia. 

  3 kommenttia:

  1. Hei, voithan kysyä Markolta yöpaikkaa ennen lennolle lähtöä. Asuu kuitenkin kentän vieressä ja pusseja menee kentälle Markon kämpän ohi :)

   VastaaPoista
  2. muovipussit siis lentelee ohi :D Busseja siis tarkotin :)

   VastaaPoista
  3. Niih joo, olisihan sekin yksi vaihtoehto. En sit tiiä meneekö busseja niin aamuyöstä vielä, ainakaan Helsingistä ei mene. Et voi olla, että taksin joutuisi silti ottamaan.

   VastaaPoista