Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



perjantai 22. syyskuuta 2006

Päivä 7: järkytyksiä, harkkaa, shoppailua

Kirjoitetaanpa hieman kuulumisia, kun on tätä joutilasta aikaa ;) Aloitetaan eilisillasta, kun oltiin parvekkeella istuskelemassa. Tajuttiinpa sitten yhtäkkiä, että tuossa talon muurien edessä olevan tien varrella joukko (noin 4kpl) miehiä pieksi jollain oksalla(?) yhtä avutonta miestä! Oltiin aika järkyttyneitä ja varmistui ainakin se, että pimeällä ei todellakaan ole syytä liikkua missään! Kello oli tällöin jotain 22. Kaikki osapuolet olivat paikallisia. :|

Eilisestä voisin kertoa vielä sen verran, että aamulla mentiin kaksistaan matatulla koululle. Paniikilta ei säästytty, kun meidät jätettiin autosta sanottuamme, että jäädään Mathare chiefs camp:llä pois kyydistä. Maisema näytti ihan erilaiselta kuin aiemmin ja oltiin ihan kauhuissamme, että minne ne meidät jätti: keskellä slummialuetta kaks valkoihosta tyttöä katselee hätääntyneenä toisiaan ja ympäristöä - voisko olla helpompaa "saalista"? Noo, yhen toisen matatun kuskilta ja apupojalta kysyttiin, että onko tämä chiefs camp. Eivät oikein osanneet sanoa mitään, mutta sitten siihen tuli nuori mies ja hän sanoi, että ollaan oikeessa paikassa ja että hän näyttää meille koulun. Kiitos vaan hänelle, koululle päästiin! Jotenkin kaikki vaan näytti niin erilaiselta, liekö johtui siitä, että kaikki kojut olivat vielä aamulla niin tyhjät, kun taas päivällä siitä ohi kulkiessa on paljon tavaraa ja porukkaa.

No entäpä sitten tänään. Koululle päästiin tällä kertaa muitta mutkitta :D Koululla oli käymässä fysioterapeutti, joka jumppasi sc-oppilaita ja satunnaisia kylän asukkaita/lapsia ja aikuisia. Fyssari käy joka perjantai, mikä on sinänsä ihan hieno juttu. Aamulla lähinnä katseltiin, mitä fyssari teki. Päivällä hengailtiin lasten kanssa ulkona. Heiteltiin palloa, kävelytettiin Keniä ja Evaa, koitettiin jutella Martinin kanssa, argh, ahdistava tyyppi :D Koko ajan utelemassa mitä meinataan tehdä vloppuna ja että hänen kanssaan pitäis jonnekin mennä. Tänään tunki meille mukaan lappusen, jossa oli puhelinnumero. Ja meidän asunnon numeroa kyselee yms.

Jossain vaiheessa vietiin muksut keinuille ja siinä saivat sitten vähän vauhtia. Pyydettiin Margaret-opelta isoa peittoa, jotta voitaisiin laittaa muksu siihen, ottaa päistä kiinni ja heijata. Lapset vaikutti pitävän heijauksesta :) Lounastauko. Ulkona pilvet väistyivät ja aurinko porotti täysillä, joten mentiin ulos juoksemaan ja leikkimään muiden luokkien oppilaiden kanssa.

Kuuma aurinko, iltapäivällä...alkoi naamaa ja käsiä kipristellä. Lähdettiin keskustaan. Aurinko jatkaa porottamista ja varjoon et pääse..katottiin toisiamme ja tajuttiin, että nyt muuten käristyttiin. Aamulla ei laitettu rasvaakaan, kun taivas oli ihan harmaa. No, tästä lähtien tiedetään rasvata, vaikka sataisi vettä - meinaan käristyttiin aika kiitettävästi!

Kaupungilla haahuiltiin ja joku äijä sai huijattua meitä. Juteltiin sen kanssa yhessä ruokapaikassa, puhui että menossa Suomeen opiskelemaan ja kyseli meiltä suom. koulutuksesta ja plaa plaa. Alko sit menemään jutut siihen suuntaan, että äijä olisi rahaa halunnut, muka avustukseksi junalippuihin tai jotain??! Siinä vaiheessa sanottiin, että pitää mennä ja se sit vielä valitti, että enpä tienny että ootte noin inhottavia ja muuta :D Se oli typerä juttu, mutta tapahtuipa jotain kivaakin :) Löydettiin nimittäin kaksi aivan ihanaa matkamuistopuotia, joissa oli aivan ihania esineitä, taulukankaita yms. Ostin heti valokuvakehyksen, kaulakorun ja salaatinottimet. Ois tehny mieli ostaa putiikki tyhjäksi :) Huomenna ois tarkoitus mennä Masai Marketille ja siellä tulee varmaan hulluksi, kun kaikkialla on upeita juttuja, jotka pitäis saada :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti