Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.tiistai 26. syyskuuta 2006

Päivä 11: harjoittelupäivä Nursery class:ssä

Uusi harjoitteluviikko uudessa luokassa on lähtenyt käyntiin. Luokassa on noin 10 pientä muksua, iältään 4-7-vuotiaita. Aikamoinen apinalauma näin kahden päivän kokemuksella sanottuna, heh. Tunnit toistavat jälleen samaa kaavaa ja tuntuu niin typerältä, kun opettajat sanoo, että lapset ei jaksa keskittyä. Nojoo, en minäkään jaksaisi jos joka päivä pitäisi touhuta samoilla palikoilla 1-2h. Puuhastelusta on mielekkyys kaukana ja mun mielestä se vaikuttaa hyvin pitkälti siihen keskittymiskykyyn!
Tänään yhden tunnin alussa ei tuntunut ihmeitä tapahtuvan, joten ruettiin laulamaan Tiinan kanssa. "Ostakaa makkaraa, markalla ja kahdella jo paljon saa"-sävelellä mentiin esim. "Tanssikaa, tanssikaa, aina vaan tanssia saa", "Taputtakaa, taputtakaa, aina vaan taputtaa saa" jne. :D Taputeltiin käsiä, pompittiin, tömisteltiin jaloilla lattiaa ja kas kas, lapsetkin innostui ja siitäpä alkoikin oikein kunnon laulutunti :) Pienen pieni veturi- laulua mentiin mtyös monta kertaa läpi ja kuljettiin jonossa ympäri luokkaa. Se oli hauskaa ja lapset tykkäsivät paljon :)
Jotain vaihtelua nää lapset tartteisivat päiviinsä. Myös vuorovaikutus muiden lasten kanssa on vähäistä. Jokainen on omissa oloissaan tehden omia juttujaan. Tähänkin voisi auttaa yhteiset laululeikit - kaikki vaan ylös pulpeteista ja leikkimään! Samalla kaikki saisivat osallistua tekemiseen leikin kautta, sanoja kun ei oikein muksuilta tule. Taitaa olla yksi tyttö, joka osaa hiukan puhua ja laulaa laulujen mukana. Huomiota lapset kaipaavat etenkin eräs Monica-tyttö, joka ei tee tunneilla mitään, varastelee muiden tavaroita, kiipeilee pulpeteilla ja seinillä jne. Kurinpitoa ei toteuteta johdonmukaisesti vaan likka saa aina periksi. Joitakin komennetaan enemmän kuin toisia.
Välitunneilla pelailtiin isojen tyttöjen ja yhen pojan kanssa lentopalloa. Samalla saatiin hyvin otettua aurinkoa, tällä kertaa aurinkorasva oli mukana koululla ;) Koulupäivän jälkeen käytiin postissa ja haettiin postimerkkejä sekä kortteja Nakumatt Downtownista. Niitä sitten ollaankin kirjoiteltu lähemmäs kaksi iltaa - mikäs siinä, aika kuluu :D Shoppailtiin myös lisää tuliaisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti