Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.perjantai 15. syyskuuta 2006

Matka Keniaan alkaa...

Dodii, tänään sitä sit lähdettiin reissuun Tiinan kanssa, kohteena eksoottinen ja erilainen Kenia. Tarkkaan ottaen Nairobi, pääkaupunki. Lento lähti HKI-Vantaan kentältä 7.40 ja kyllähän tuota ensimmäistä lentomatkaa piti hiukan jännittää :) Nousu tuntui tietysti erikoiselta ja oli jännää katsella maisemia ja sitä, miten kone kallistui ja kaartui - mulla oli ikkunapaikka. Ensimmäinen etappi oli Lontoo, siellä oltiin 8.30 Lontoon aikaa. Sitten alkoikin aikamoinen soppa! Kone Nairobiin lähtisi 10.15 terminaali 4, jonne piti matkustaa bussilla. Kaiken kaikkiaan aikaa menisi siirtymiseen 25min jos kaikki menisi nopsaan ja sujuvasti! Terminaalissa pitäisi myös olla 40min ennen lennon lähtöä. Noo, arvata saattaa mimmoset ruuhkat ja jonot kentällä oli turvatarkastuksissa! Alkoi hiukkasen paniikki iskea, kun katsottiin kelloa.  Myöhässä oltiin! Vihdoin päästyämme turvatarkastuksesta, alkoi juoksu! Terminaalibussiin ehdittiin ja lennolle myös ;)
Lento Lontoosta Nairobiin kesti noin 9,5h. Matka oli miellyttävä, elokuvia saattoi katsella omalta screeniltä, pelata pelejä ja ruokaakin saatiin. Jonkin aikaa sain myös nukuttua, mikä oli ihan hyvä ajan kulumisen kannalta. Nairobiin saavuttiin ja oltiin ihmeissämme, minne meidän pitäisi mennä. Viisumit hankittiin ja matkatavarat haettiin - onneksi tuli perille. Sitten nähtiinkin, että eräällä porukalla oli lappu, jossa oli meidän nimet. Vastassa olivat Ms. Phanise Musima ja pari ukkoo (harj.paikan hlökuntaa), jotka sitten herrasmiehinä kantoivat meidän laukut.

Matka koulun pikkubussilla asunnolle oli..no, mielenkiintoinen ja pomppuisa :) En paljoa voitu katsella maisemia, koska ilta oli jo pimennyt. Kello oli jo noin 23. Saavuttiin asunnolle ja ensimmäinen reaktio oli, että onpas tällä meidän asunnolla kokoa! 2 makuuhuonetta (molemmissa parisängyt), valtava olohuone, keittiö, ruokailutila, 2x kylpyhuone + vessa, 2 parveketta.
 Ruettiin siinä sit hiljalleen asettumaan taloksi ja ihmettelemään, että missä sitä nyt ollaan. Aika uskomatonta ajatella, että nyt todella ollaan Afrikassa, Keniassa - tuhansien kilometrien päässä Suomesta. Tuntuu edelleen siltä, että ei tää voi olla mahdollista! Täällä ollaan todella!


Nukkumaan mentiin klo 24 aikaan ja hyvin maistui uni. Pieniä kolahduksia kyllä tuli kuunneltua tarkkaan. Katujen äänet ja talon asukkaiden "toimet" kuuluu selvästi asuntoon, mutta eiköhän siihenkin totu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti