Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



keskiviikko 9. joulukuuta 2009

TJ 24: jännitystä havaittavissa

Reissu senkus lähestyy entistä vauhdikkaammin! Enää 24 kokonaista päivää siihen, että lento lähtee. Aina kun asiaa "uskaltautuu" miettimään, alkaa mahassa möyriä niin perhosia kuin ties mitä muitakin öttömönkiäisiä =D Tänään hain postista vihdoin ja viimein saapuneen Lonely Planetin Tanzania-opuksen ja ajattelin sitä vielä tänään hiukan katsella. Mahassa tuntuu jännitystä nyt tätä kirjoittaessa ja kun mietin kirjan lukemista. En pysty edes kuvittelemaan, minkä verran jännittää silloin, kun lähden kotoa kohti Helsinkiä, saatikka silloin, kun lähden lentokentälle ja odotan lennon lähtöä. Se on varmaan jotain ihan uskomatonta! Jännittihän mua tietysti Keniaankin lähdön aikaan, mutta silloin oli sentään kaveri mukana, jonka kanssa yhdessä jännitettiin. Nyt mun pitää "selviytyä" ihan yksin, heeeelp!

Matkavakuutusasia ei ole vielä ihan kunnossa, koska Kilin reissua ei ole vielä buukattu enkä siis tiedä tarkkoja päivämääriä. Kun aattelin tosiaan ottaa sen Goudan vain Kilin reissun ajaksi, muulle ajalle pitäisi käydä vakuutus joka mulla jo onkin. Pakkausjuttuja pitäisi vielä vähän testailla, huomenna olisi kyllä aikaa esimerkiksi siihen tehtävään. Tänään järjestelin vaatekaappia ja kaipa tuolta jotain matkavaatetusta löytyy. Ei tartte siis lähtee ostelemaan enää mitään sen kummempaa (paitsi aiemmin listatut jutut, joita en ole vielä hommannut).

Itse asiassa, viime aikoina en ole ajatellut reissua niin paljon kuin aikaisemmin. Johtunee siitä, että lähes kaikki tarvittava on jo kasassa ja asiat muutenkin aikalailla OK. Ei tartte murehtia enää varustehankinnoista tms. Näin ollen asiat ei pyöri ajatuksissakaan niin paljoa. Luultavasti nyt hiljalleen alkaa taas todellisuus iskeä, kun laskeskelee päiviä - aivan PÄIVIÄ, ei puhutakaan enää kuukausista ja kovin monesta viikosta!

Tulipa muuten juuri mieleen, että pitäisi muistaa hakea malarialääkitys (resepti siis on jo) ja muistaa aloittaa kuuri noin viikkoa ennen reissua. Voisikin kaivella sen reseptin tuolta papereiden seasta, niin voisin jopa muistaa hoitaa asian.

Mitäpä muuta elämään: Eilettäin oli työporukan pikkujoulut ja käväistiin syömässä sekä yökerhoilemassa. Viime viikolla treffattiin parin ala-asteluokkakaverin kanssa. Toisen kanssa en siis ole ollut tekemisissä sitten kuudennen luokan, joten oli ihan hauska jutella ja muistella. Viime viikolla käväisin myös pari kertaa jumpassa, pyöräilin ja tein pienen kävelylenkin. Sen ihmeempään ei ole lähiaikoina tapahtunut.

3 kommenttia:

  1. Moi

    Olen seuraillut blogiasi kun mulla on avomieheni kanssa myös Tansania suuntana tammikuun puolessa välissä. Me vietämme 3 viikon lomamme kierrellen eri luonnonpuistoja.

    Tuosta Pohjolan vakuutuksesta ajattelin kommentoida. Meillä Pohjola luokitteli koko meidän matkan tuollaiseksi urheiluvakuutusta vaativaksi erikoismatkaksi. Vetoavat siihen, että kansallispuistot ja riistansuojelualueet ovat asumattomia seutuja.

    Vakuutusehdoista löytyy kohta, että vakuutus ei ole voimassa jos matkana on "ulkomailla vuoristoon, viidakkoon, aavikolle, erämaahan tai muille asumattomille seuduille tehtävät vaellukset tai tutkimusretket."

    Me liikutaan koko ajan kuitenkin jeepillä, tosin välillä yövytään teltassa. Tuntuu hullulta, että tällainen matka luokitellaan vaellukseksi saatika tutkimusretkeksi. No ei auta muu kuin maksaa lisävakuutus.

    Blogiasi on kiva seurata. Oikein ihanaa matkaa sinulle ja perästä tullaan..

    VastaaPoista
  2. Moikka, kiitos viestistäsi! :)

    Olenkin ajatellut (ja tutkinut vakuutusehtoja), että tuo Pohjola ei kata ihan kaikkea matkalla ja sen vuoksi tosiaan tuota Goudaa pohdiskelin otettavaksi ainakin Kilin vaellukselle. Safarin pyrin kyllä myös tekemään, mutta en tiedä yhtään milloin ja luultavasti vain parin päivän mittaisen, niin en oikein sille ajalle pysty Goudaa ottamaan. Se kun pitäisi hankkia Suomesta käsin. Eli pitäisi tietää, milloin safarille olisi menossa.

    Teillä kyllä matka taitaa koostua pääasiassa luonnonpuistoajeluista, joten ehkä kannattaa tosiaan miettiä jotain muuta vakuutusta. Oletteko mihin päätyneet?

    Olisiko teillä blogia, jota seurata? Mielenkiinnolla luen muidenkin juttuja :) Ja mukavaa reissua teille myös!

    VastaaPoista
  3. Moikka

    Meillä ei ole blogia, mutta ehkä sitten reissun jälkeen saisi kyhättyä jonkun matkakertomuksen.

    Me otettiin Pohjolalta normaalivakuutuksen lisäksi urheiluvakuutus, joka on voimassa myös noilla asumattomilla seuduilla.

    Sulla ei ole enää pitkä aika, että pääset reissuun. Meillä on odottelua vielä 33 päivää.

    VastaaPoista