Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.maanantai 12. lokakuuta 2009

Masai-heimolaiset ja muistoja kohtaamisista

Katselin tuossa juuri tallennetun Amazing Race-jakson ja kappas vaan, matka suuntasi Tansaniaan - Dar Es Salaamiin ja siitä Sansibarille. Tuli jännä fiilis ja perhosia lenteli vatsassa. Voihan olla, että noihin maisemiin itsekin suuntaan. Tai sitten en? Rantalomakohde voi olla tietysti moni muukin, mutta joka tapauksessa tuli kyllä aika hassu olo!

Jaksossa näkyi myös Masai-heimolaisia ja tuli muutamia muistoja mieleen Kenian reissulta. Muun muassa se, kun olimme Tiwi Beachilla ja rupattelimme erään nuoren Masai-miehen kanssa rantahietikolla ja -vedessä. Jalat kärvähti siinä jutellessa, koska ei tajuttu ajankulua, ja jouduin pitämään parit seuraavat päivät rannalla sukkia! =D Mies kertoili elämästään ja tiesi myös suurin piirtein missä Suomi on. Kaverinsa oli kuulemma käynyt Ruotsissa (vai olikohan jopa Suomessa, en ole varma). Hän oli vaikuttavan näköinen hienoine punaisine Masai-vaatteineen ja -koruineen. Muistan, kuinka hänellä oli isosti venytetyt korvanlehdet sekä ketju/koru, mikä meni nenärei'istä korviin.

(Kuvan mies ei ole kyseinen Tiwi Beach-mies)


Mies vaikutti hyvin sivistyneeltä verrattaen siihen kuvaan, mitä olimme Masai-tyypeistä saaneet. Osa elää ns. sivistyksen parissa, kouluttautuu (kuten tämäkin mies) jne. mutta osa ei taas halua olla missään tekemisissä näiden asioiden kanssa vaan elelee omissa oloissaan keskellä ei-mitään. Jotkut heimot voivat kuulemma olla hyvinkin vaarallisia jos heidän mailleen eksyy eli ihan joka paikkaan ei kannata nokkaansa tunkea. Tietysti niillä alueilla, joissa esimerkiksi turistit liikkuvat, Masai-ihmiset pyrkivät kovasti hyötymään turisteista. Myyvät turisteille jos jonkinlaista matkamuistoa ja tavaraa sekä maksuttavat jos heitä kuvataan yms. Kuvauksesta päästäänkin seuraavaan "tapaukseen"...

Toinen lähempi kohtaaminen oli siis vanhemman Masai-naisen kanssa erään ostoskeskuksen parkkipaikalla, jossa oli myös Masai market eli myytävänä paljon ns. turistikamaa; laukkuja, koruja, huiveja, koriste-esineitä jne. Tiina yritti vaivihkaa ottaa kuvaa alueesta siten, että Masai-nainen olisi näkynyt kuvan taustalla. Nainen tajusi, että häntä kuvattiin ja tuli aika aggressiivisesti "jäkättäen" meidän eteen. Ei ymmärretty mikä oli homman nimi, koska nainen puhui tietystikin swahilia. Onneksi Miriam, swahilin kielen taitoisena, "pelasti" meidät tältä vihaiselta naiselta  =D En muista mitä kuvalle oikein tapahtui. Poistettiinko me se vai eikö ehditty ottaa sitä? Täytynee ehkä kaivella matkakuvat esille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti