Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Kukamitähäh? Missäminnemilloin?

Tässä yön ratoksi ajattelin hieman selventää minne päin Tansaniaa tulen majoittumaan ja missä päin tulen oleilemaan enimmäkseen. Vapaaehtoistyö (2 viikkoa) järjestyy siis Tanzania Volunteersin kautta kuten myös luultavasti safarit sekä Kilimanjaron trekkaus. Tanz.Volunteersin omistaa tansanialainen mies. Hänellä on kumppaninaan/puolisonaan suomalainen nainen.

Tanzania Volunteers on ensimmäinen tansanialainen yritys, joka on perustettu järjestämään vapaaehtoistyöta, työharjoittelupaikkoja ja opettajavaihtoa Tansaniassa. Yrityksen muut toiminnot ovat safareiden, Kilimanjaron kiipeilyn ja muiden matkojen  järjestäminen Tansaniassa. Yritys on rekisteröity Tansaniassa ja sen omistaa Louis Bonzon. Hänen lisäkseen yrityksessä työskentelee 5 paikallista tyontekijää sekä osa-aikaisia ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä. http://www.tanzaniavolunteers.com/fi/etusivu/yritys/

Tanzania Volunteersilla on Moshissa ns. vapaaehtoistalo, jonne tulen majoittumaan vapaaehtoistyöjakson ajaksi. Talolta käsin tulen tekemään reissujani ja välipäivinä majoitun luultavasti myöskin talolla. Se on tavallaan mun "hotelli" :) (enemmän majoituksesta) Toivon, että talolla olisi muita vapaaehtoistyöläisiä tai työharjoittelijoita, joista voisin saada seuraa reissuilleni sekä Moshissa vietettyihin hetkiin.

Kuvasta näkee, minne kaupunki Moshi sijoittuu.

Talo sijaitsee Lema Roadin ja Shanty Town Roadin tuntumassa. Talolla on hyvät puitteet - makuuhuoneet, olohuone, köökki sekä länsimaiset vessat ja suihku, josta tulee aina lämmintä vettä. Lisäksi erikoisuutena pihalla oleva puusauna! Turvallisuudesta vastaa vartija ja jokunen koira.

Tarkempi kartta Moshista: 
 

Vapaaehtoistyötä tulen tekemään ilmeisesti Upendon orpokodilla. Monet muut vapaaehtoistyöpaikat vaativat, että paikassa tulisi olla huomattavasti pidempään, kenties useita kuukausia. Minun aikani ei aivan siihen riitä. Upendon orpokoti on katolisten nunnien ylläpitämä ja lapsia siellä on vajaa 30. Lapset ovat pääasiassa vanhempiensa hylkäämiä ja joukossa on myös kehitysvammaisia lapsia. Iältään lapset ovat 0-7 ikävuotta. Odotan vapaaehtoistyötä mielenkiinnolla. Harmittaa vain, että pari viikkoa on todella lyhyt aika, joten en luultavasti ehdi perehtyä asioihin kovinkaan paljon. Jostain syystä halusin nyt kuitenkin sisällyttää matkaani tämänkin jutun. Toivon, että minusta on edes pientä apua kodilla. Vaikka ihan seuranpitoa lapsille tai muuta pientä! (Ylläolevassa kartassa näkyy myös orpokodin sijainti.)

Jospa tämä nyt selventäisi hiukan, minne suuntaan olen menossa. Äiti ainakin on kovasti udellut, että minne mä meen ja mitä teen. Sais nyt tulla sit lukemaan tämän pätkän ja katselemaan linkit, niin sais lisätietoa. Vihi vihi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti