Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.maanantai 26. lokakuuta 2009

Budjetointia ja pohdiskeluja

Hiukan hiljaiseloa ollut nämä viime päivät. Mitään erikoisempaa ei ole tapahtunut liittyen matkaan. Tänään tilailin pari kompressiopussia Varuste.netistä. Yhden olen siis ostanut jo aiemmin ja se osoittautui tosi näppäräksi. Nyt tilasin kaksi, joihin mahtuu aika kivasti vaatetta! Tilasin myös Lonely Planetin Tanzania-kirjan (+antiseptisia "pyyhkeitä"). Kirjaa odotan kyllä innolla! Pääsee tutkiskelemaan mahdollisia matkakohteita :)

Viikonloppuna oli vähän pikkujoulutunnelmia ja hauskaakin riitti :) Töitä paiskittu, mutta tänään oli onneksi vapaapäivä. Töistä puheenollen...loppuvuoden palkat tulee seuraavasti:
  • lokakuun palkka 10.11.
  • marraskuun palkka + talvilomarahat 10.12.
  • joulukuun palkka 8.1.
Hiukan harmittaa tuo joulukuun palkka, koska ennen se on tullut joulukuun lopussa eikä tammikuussa. Nyt en ehdi saada siis palkkaa ennen reissua. Pitää vaan laskeskella joulukuun työtunnit tarkasti, jotta tietää sitten minkä verran rahaa on tulossa tammikuussa, kun olen jo reissunpäällä. Pitäisi muutenkin miettiä tuota budjettia ehkä vähän tarkemmin. Nyt oon ollut aika hälläväliä-asenteella =D Luotan siihen, että asiat järjestyy!

Karkeasti arvioituna rahaa tulee palamaan useampi tonni. Varsinainen siellä oleminen ei niin kallista ole, mutta kaikki reissut...kyllähän niistä hintaa revitään! Kilin reissu etenkin = törkykallista!
  • Lennot ~ 1100€
  • Vapaaehtoistyö (ylläpito: asuminen, työt, 3 ruokaa/päivä yms.) ~ 350€
  • Kilimanjaro ~ 1100€ + tipit
  • Safari ~ jokunen satanen, riippuen hlömäärästä, matkapäivistä ja safarikohteesta/-kohteista
  • Rantaloma ~ jokunen satanen, riippuen hlömäärästä, matkapäivistä, kohteesta yms.
  • Viisumi ~ 100€
  • Vaellusvarustukset yms. ~ 550€
Lennothan on jo maksettu. Vaellusvarusteita olen hankkinut pääasiassa luottokortilla ja maksellut luottoa pois tässä syksyn mittaa pienemmissä erissä. Mikäli ihmetyttää, kuinka olen vaellusvarusteisiin törsännyt noin paljon..noh, voi vilasta varustehankintalistaa, mitä kaikken olen joutunut hankkimaan, kun ei ole ollut valmiina hyvää makuupussia, kenkiä jne. Reissut tulen maksamaan paikan päällä ja niitä varten tässä koko ajan säästelen. Ens keväänä olen luultavasti aika persaukinen, mutta onpahan haaveiltu reissu ainakin tehty! =D Tiiä ikinä miten kauan tästä elämästä saa nauttia!

Ja toisaalta voi myös miettiä sitä, minkä verran rahaa menisi esim. viikon ulkomaanreissulla. Viime kesänä Kroatiaan meni karkeasti lentoihin ja majoitukseen noin 500€ + ruokajuttuihin, retkiin yms. 200€ eli noin 700€/viikko. Tansanian reissu on kuitenkin 5 viikkoa pitkä, joten ymmärrettävästi kyllähän sille hintaakin tulee paljon enemmän. 15 päivän valmisreissu (safari+Kili+Sansibar) olisi ollut eri matkatoimistosta riippuen noin 4300€. Mä saan kuitenkin reilusti alle tuolla hinnalla viiden viikon matkan! Aluksihan suunnittelin tuollaista valmispakettia matkatoimistolta.

No niin, tulipahan paasausta ja kerrottua hintatietoja, jotka luultavasti myös järkyttävät joitakin lukijoita  =D Mutta hei, mun elämä ja mun haave! Kyllä sitä ihmiset turhempiinkin asioihin rahojaan tunkee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti