Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.perjantai 21. helmikuuta 2014

Menolento & 1. päivä

Ajattelin hiukan kirjoitella eilisillasta ja tästä päivästä, kun reissu tosiaan starttasi vihdoinkin. Kuten taisin lentokentältä nopeasti kirjoitella, lennon piti lähteä klo 18.30. Boarding alkoikin vasta niihin aikoihin eli koneeseen päästyä oltiin reilu puolisen tuntia myöhässä. Hiljalleen kone rullaili kentällä kunnes palasikin sitten paikoilleen. Huoltoautoja ajoi koneen viereen ja portaat nostettiin paikoilleen. Huoltoäijiä ravasi välillä kapteenin kopissa joten joku nyt mättää, päättelimme kahden naisvierustoverini kanssa. Oikein mukavia naisia, sanotaan nyt tähän väliin!

Aikaa kului tunti, puolitoista. Mitään ei kerrottu. Alkoi jo vähän tympimään ja pohdittiin, miten jatkolentojen käy. Mulla vaihtoaikaa noin 3h, toisella toverilla 4h ja toisella vain 2h. Sitten tulikin kuulutus, että ilmastoinnissa on jotain vikaa. Niin niin, naureskeltiin. Koittavat keksiä jonkun mahdollisimman lievältä kuulostavan vian ;)

Kahdeksan maissa laskeskelin, että jos ennen yheksää lähettäis niin ehtisin jatkolennolle. Matkatavarat alkoi tosin vähän huolettaa. Loppujen lopuksi kone alkoi liikkua noin 20.35 ja 20.45 oltiin vihdoinkin ilmassa! Noin 2h 15min myöhässä. Okei, kyllä mä ehin jatkolle jos kaikki menee hyvin.

Lento meni kohtuullisesti, mutta vähän puuduttavasti. Koneessa istuttiin kuitenkin 18.30-00.00 ja vielä olis toinen lento edessä. Laskeuduttiin siis puolen yön maissa ja koneelta bussilla terminaaliin. Kello oli jo melkein 00.30, toisen vierustoverin jatkolennon aika. En tiedä ehtikö kyytiin, oliko lento odottanut muutamia matkustajia meidän lennolta? Mun jatko olis 01.10, tosin taulujen mukaan myöhässä ja uusi lähtöaika 01.20. Suuntasin suoraan portille ja odotteluaikaa jäi niukasti. Onneksi ehdin! :) Sitten vaan toivoin, että tavarat ehdittäisiin siirtää!

Istanbul-Male lento starttasi myös vähän myöhässä, mutta ei sillä enää väliä. Kunhan ilmassa pysytään ja perille päästään. Katoin yhen leffan (Wolverine) ja koitin torkkua. Klo 12.05 Malediivien aikaa (+3 Suomen talviaikaan) olimme perillä noin 7 tunnin lennon jälkeen. Lentokenttäkyydin piti olla vastassa, mut ei sit ollu. Infopisteeseen oli ilmoitettu, että kyytini tulee yhden aikaan. Olin selvittäny itteni ulos virallisuuksista ja 12.20. Odottelua olis siis joku kolmevarttia! Arrrgh, meinas kyllä savu nousta korvista. Kysyin miksi kyyti myöhässä niin ilmeisesti jonkun perjantain rukoushetken vuoksi. Huoh, meinasin poksahtaa, mut ei auttanu muu kuin odottaa.

Plussaa se, että sain kaikki tavarani, jee!

Hotellille majoitus ja otin myös parin tunnin torkut. Kävin vähän käppäilemässä Hulhumalen pääkadulla, hotelli onkin ihan siinä varrella. Poikkesin rannalle ja käppäilin rantaa pitkin takaisin päin. Ostin vähän välipalaa ja istuin rannalla katsellen ihmisten touhuja. Bikinikielto tossa piiiitkällä yleisellä rannalla. Pääosin paikallisia uimassa: miehet ui shortseilla/kalsareilla/jopa farkuilla ilman paitaa tai t-paidassa, naiset ui muslimikaavuissaan tai esim. pitkissä shortseissa/housuissa ja paidassa. Erikoinen näky, kun kaikki ui vaatteet päällä.

Hotellilla tilasin ruokaa, kävin pitkässä suihkussa ja kattelin jotain intialaista saippuaa telkusta, muuta sieltä ei oikein tullukaan. Paitsi rukouksia monelta kanavalta, uutisia kai divehin kielellä ja jotain piirrettyä.

Vähän tämmöinen ns.turha päivä kuten nää ekat päivät aina vähän on. Saapuu uuteen paikkaan ja töllistelee yksin. Huomista ryhmäreissun alkua odotellessa! :) Voip olla että viikkoon ei oo yhteyksiä kuten täällä hotellilla, mutta kirjotellaan sit myöhemmin. Pian nukkumaan, kello on jo varmaan vaille puolenyön...

1 kommentti:

  1. Olipas aikamoinen toi sun matka, pientä jännitystä koko ajan ilmassa. Onneks kuitenkin kaikki meni lopulta hyvin! Nyt vaan nauttimaan lomasta ja siel on varmaan ihanan lämmintä. täällä turussa on harmaata eikä luntakaan yhtään, NAUTI ! :) -vebu

    VastaaPoista