Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.lauantai 22. helmikuuta 2014

2. päivä: kotiutuminen laivaan

Tänä aamuna pakkasin taas sekä kimpsut että kampsut ja matkustin takaisin lentokentälle. Lentokentällä oli nääs treffit Maldives dhoni cruise-reissaajille eli minulle sekä seitsemälle muulle. Lisäksi laivallamme asustaa ryhmäläisten lisäksi tour leaderimme Anko, kokki Victor, kapteeni Moosa, roomboy Sameeh ja waiter Alam. Lentokentältä meidät ja matkatavarat kuljetettiin sellaisella moottorisoidulla kumiveneellä laivallemme Gahaa:lle. Gahaa-nimi tarkoittaa englanniksi "northern star".

Lähtötunnelmissa lentokentällä. Odotellaan kumivenettä.

Gahaa, laivamme
Saimme hiukan välipalasta ja meille näytettiin hytit, joissa majoittuisimme noin viikon verran. Minun hyttikaveriksi valikoitui Katie (USA, California). Toisessa solohytissä oli Elisabeth (Sveitsi) ja Jackie (Englanti). Lisäksi ryhmässä on kaksi pariskuntaa: Ilse ja Peter (Itävalta) + Egil ja Lise (Norja). Olen selvästikin nuorin ryhmäläinen, seuraavana Katie, muutaman vuoden mua vanhempi mutta alle 4-kymppinen. Loput sitten hiukan vanhempia eli keski-ikä ryhmässämme kipuaa hyvinkin yli viidenkymmenen. MUTTA ei sillä ole mitään väliä. Kaikki vaikuttaa oikein mukavilta. Ai niin ja hytti on siis hyvin pieni. Siellä on kerrospunkka ja minä nukun ylävuoteella. Meillä on kuitenkin oma vessa ja suihku, josta tulee makeaa vettä eli merivedet saa huuhdottua pois.
Nostettiin ankkuri ja eiku seilailemaan merelle. Etukannella hengailua ja auringonottoa. Parin tunnin jälkeen ankkuroitiin lähelle pientä hiekkasaarta. Pääsimme snorklailemaan ekan kerran: laivalta riutalle katselemaan elämää merenpinnan alapuolelta. Uitiin saarelle, käppäiltiin rannalla ja minä harjoittelin snorklailua vielä rannasta käsin, koska edellisestä kerrasta on aikaa. Kaikki tulevat snorklausreissut kun kuulemma tehtäisiin suoraan riutoille eikä siellä kannata rueta räpiköimään, koska riuttojen vierestä lähtee mukava "pudotus" kymmeniä metrejä alaspäin eli jalkoja on turha yrittää saada pohjaan.
Illalla ankkuroimme keskelle ei mitään. Ennen reissuahan arvelin, että ankkuroidaan yöksi aina jonkun saaren lähelle. No, ei pitänyt paikkaansa. Ollaan siis aivan jossain tyhjyydessä! Illallista ja yöllä nukutti ihan kohtuullisen hyvin. Muutaman kerran heräsin laivan pieneen keinuntaan ja sateeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti