Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.maanantai 24. helmikuuta 2014

4. päivä: hieno päivä snorklaillen ja saarilla

Tehtiin aamupäivällä norjalaismies Egil:n kanssa upea snorklausreissu laivalta käsin läheiselle riutalle. Polskuteltiin siis sinne ja oli ihan huippu paikka! Paljon kaloja, kaunis riutta, hyvä näkyvyys. Ei ois pois malttanu lähtee, mutta vaikka vesi onkin lämmintä, kauan snorklattuamme alkoi mulle tulla jo hiukan vilu. Onneksi snorklailun jälkeen voi kipasta vaan suoraan etukannelle kuivattelemaan ja nauttimaan auringosta. Välillä tosin pitää varjossakin olla etten ihan pala. Yläselkä paloi jo ekana päivänä (ilm. snorklatessa). Nyt oon peittäny yläselkää huivilla ja snorklatessa aina t-paita/toppi päällä. Nyt tulee sitten useampi snorklauskuva:Powder blue surgeonfish
Blue-green chromis
Humbug damselfish (ehkä)

 Butterflyfish (double-saddled?)
(näitä on niin monenlaisia, että en ole ihan varma mikä tää on)

Snorklailumme jälkeen saatiinkiin laiva liikkeelle (jotain generaattoriongelmia, edellisenä iltana posahti vissiin kaksi generaattoria ja nyt ne toimii vähän miten sattuu). Parin tunnin päästä pysähdys lähes asumattomalle saarelle. Siellä asustaa siis kaksi paikallista, jotka huolehtivat saaresta, keräävät roskia yms. Saari oli periaatteessa hylätty ja sen näköinen se olikin. Siellä oli siis mm. muutamia ränsistyneitä rakennuksia, vessa, nukkumahuoneita yms. Saarella oli ennen pystynyt majoittumaan yöksi, mutta sitten saaren omistaja oli vaihtunut. Uuden omistajan oli tarkoitus tehdä saarelle jonkinmoinen resortti, mutta se ei sitten toteutunutkaan. Vanhoja rakenteita ei ole kuitenkaan purettu joten nyt ne vain näyttävät hylätyiltä. Saarella oli jonkin verran muitakin ihmisiä (parikymmentä). Sinne tehdäänkin usein päiväretkiä turisti/resortsaarilta.Parin tunnin verran oleskeltiin saarella. Tuuli ei tuivertanut lainkaan kuten laivalla ja olo oli kohtuullisen tukala. Pidinkin pääosin tunikan päällä etten käräytä itteeni. Kiva oli kuitenkin olla ns. kuivalla maalla!


 Lise ja Egil
Saarireissun jälkeen huristeltiin kumiveneellä takas laivaan ja perinteisesti lähdettiin siirtymään taas toiseen paikkaan. Ankkuroitiin tällä kertaa erään saaren lähelle. Se oli aivan mielettömän näköinen kauempaa katsottuna, mutta kun uin (yksikseni) saarelle, sen rannat olivat täynnä roskaa. Harmi, että niin upea saari rapistuu ihan silmissä, kun meri (ja ihmiset) tuo kaikkea paskaa mukanaan. Roskaa tulee laivoilta, paikalliset käyvät dumppaamassa roskiaan saarelle (eivät keksi muutakaan paikkaa) ja veden mukana. Vesipulloja, älytön määrä rantaläpsyjä (semmosia tuulessa lentäviä kevyitä), muovia, kaikenlaista romua. Anko ja muut tulivat saarelle myös pienen hetken päästä ja aloitimme siivoustalkoot. Siivottiin porukalla roskia yhteen kasaan, joka poltettaisiin illalla. Jätteet on aika iso ongelma Malediiveilla. Jätteille ei oikein ole mitään paikkaa. Ilmeisesti Malen lähellä on joku vanha saari, joka on nykyään kaatopaikka eli aivan täynnä jätettä.Moosa jäi saarelle järjestelmään illallisjuttuja. Me uitiin takas laivalle, otettiin suihkut ja auringon laskettua huristeltiin taas kumiveneellä pilkkopimeässä saarelle. Meille oli järkätty hieno illallinen rannalle ja ruokaa oli vaikka muille jakaa. Grillattua kalaa (Blue-fin Jack), pastaa, riisiä, lihasoosia, vartaita, grillattua ananasta, keitettyjä kananmunia ja vaikka sun mitä! Pimeydessä näki hyvin kauniis tähtitaivaan. Hieno päivä ja ilta :)

Laivalle uidessa piti napata pari kuvaa

 Illallismeiningit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti