Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.maanantai 14. syyskuuta 2009

Pakkausproblematiikkaa ja muuta juttua

Tänään hain postista parit tilaukset mm. makuupussin ja pienempää tavaraa. Aloin sitten taas pähkäilemään pakkaukseen liittyviä asioita.

Hommahan on siis se, että menolentoni on kokonaan KLM:n (Helsinki-Amsterdam-Kilimanjaro). Lennolla saa olla 2 matkalaukkua, 23kg per laukku + käsimatkatavarat 12kg. Mittarajoitukset: 158cm matkalaukussa, 115cm käsimatkatavarassa (leveys+korkeus+syvyys yhteensä;). 

Paluulennolla lennän ensin Kilimanjarolta Dar Es Salaamiin Precision Air:lla ja tämän välin matkatavararajoitukset on 1 matkalaukku 20kg + käsimatkatavarat 8kg. (ei mittarajoituksia) Darista lento Amsterdamiin ja taas Helsinkiin KLM:llä - rajoitukset samat kuin menolennolla eli 2 matkalaukkua, 23kg per laukku + käsimatkatavarat 12kg. 

Toisin sanoen tuo Kili-Dar-väli pilaa koko homman! Mun pitää siis yrittää pärjätä yhdellä laukulla + käsimatkatavaralla. Potuttaa, kun ilman tuota yhtä lentoa tavarat voisi jakaa kahteen matkalaukkuun eikä olisi mitään ongelmaa laukkujen tilan suhteen. Nyt ongelmaksi muodostuu se, että mun pitäis saada sullottua kaikki kamat yhteen matkalaukkuun + käsimatkatavaroihin osa. Hitto vieköön!

Tänään olen kokeillut, miten rinkka vetää tavaraa. Kyllähän sinne sai sullottua tavaraa ihan kiitettävästi (nopeasti pakkaamalla, sen kummemmin ajattelematta), mutta ottaa silti päähän. Aika tiukkaa tekee. Ei niinkään kilomäärän suhteen vaan myös noiden mittarajoitusten. Eipä tartte tuoda ainakaan tuliaisia...Talvikamppeet sullottuna kompressiopussiin:Pohdiskelin, että ottaisin nyt sitten käsimatkatavaraksi Kilillä käytettävän päivärepun, jonka muuten tänään tilasin (Deuter ACT Trail 28 SL). Naisille ja pieniselkäisille suunniteltu reppu, jonka mitat ovat siinä rajoilla, että menee luultavasti juuri ja juuri käsimatkatavarana. Repun lisäksi sitten vielä isohko käsilaukku olalle, jonne mahtuu vielä vähän tavaraa tarvittaessa.


Että tämmösiä pohdintoja ja kokeiluja tänään. Minnan kanssa käytiin käppäilylenkillä, oisko ollu noin 6 kilsan lenkki. Vaelluskengät oli tottahan toki jalassa - ihan hyviltä ne tuntuu vaikken ole vielä kovinkaan paljoa kävellyt. Voisin kuitenkin sanoa, että hyvä ostos.

Huomenna piti olla vapaata ja ajattelinkin käydä jumpassa, mutta tänään tuli soitto, että töitä olis tarjolla sairaslomien vuoksi ja lupasin mennä. Jumppaan siis seuraavan kerran torstaina. Huomenna saatan ottaa töihin uuden askelmittarin ja katsoa vähän minkä verran tulee käveltyä noin 8 tunnin vuorossa.


Mitähän muuta mun pitikään kirjoitella? Ainiin, tuossa pari mailia laiteltu Tanzania Volunteersin Hannan kanssa. Kyselin mitä kautta he järkkää Kilin reissuja ja kuulemma kyseessä on matkanjärjestäjä Good Hope Expedition. Sen omistaja on Tanzania Volunteersin omistajan Louisin henkilökohtainen ystävä eli luotettava taho! Lisäksi kokemusta Kilimanjarosta jo vuosikymmenen ajalta, hienoa!

Good Hope Expedition

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti