Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.tiistai 8. huhtikuuta 2008

Memnonin kolossit

Hatsepsutin temppelin jälkeen kävimme vielä pikaisesti Memnonin kolosseilla. 

Rakennelma koostuu kahdesta Amenhotep III:tta esittävästä patsaasta, jotka istuvat katsoen itään, Niiliä kohti. Ne ovat ainoa jäännös faarao Amenhotep III temppelistä, ja kohoavat yli 18 metrin korkeuteen. Niiden jalkojen juurelle on kaiverrettu myös pienet Amenhotepin vaimoa, Tiyä ja äitiä, Mutemwia esittävät hahmot. Lisäksi tuolien sivuissa on sileät laatat, joissa on erilaisia kaiverruksia kuten Niilin jumalan, Hapyn kuva. Kolossien tehtävänä oli vartioida temppeliä sen suulla.
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Memnonin_kolossit 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti