Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Karnakin temppeli

Ensimmäinen kohteemme Luxorissa oli Karnakin temppeli.

Temppeli tunnettiin vuosisatoja Egyptin uskonnollisena keskuspaikkana, jonne tultiin palvomaan jumalia muun muassa Amon-jumalaa. Karnakin temppeli on yksi maailman suurimmista ulkoilmamuseoista vaikka vain pieni osa siitä on kaivettu esiin ja entisöity. Temppelin rakentaminen aloitettiin 1500 eaa. ja se kasvoi hiljalleen noin 30 faaraon aikana. Se on Luxorin suurin temppeli.
(Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Karnakin_temppeli )

Mittasuhteita voi hiukan mietiskellä, kun katsoo ihmisiä patsaiden, pylväiden yms. rinnalla.
 Tällä alla olevalla kuvalla oli tarina ja se meni jotenkin näin:
Vasemman puoleisella miehellä ei ole toista kättä (eikä muistaakseni toista jalkaakaan). Hän sai kuitenkin jumalilta jotain muuta ;)  Kun muut miehet lähtivät sotimaan, jäi tämä hemmo kylään ja hänen tehtävänään oli hedelmöittää niin monta naista kuin mahdollista.
 Pylväshalli, jossa pylväitä yhteensä 134. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti