Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

4. Päivä: koskenlaskua

Kohtuullisen pitkien yöunien ja särkylääkkeen ansiosta olo oli ihan ok aamulla. Odottavan iloinen, koska kyseessähän oli siis koskenlaskupäivä Köprülü-kanjonilla.
Aamu alkoi varhain, olimme ensimmäiset asiakkaat, jotka noudettiin hotellilta. Ihmisiä poimittiin lopulta kyytiin melkeinpä parin tunnin verran ja sitten vielä vajaan tunnin ajomatka kanjonille ja lähtöpaikkaan. Noh, valloitin takapenkin yksikseni ja kävin pitkäkseni sinne. Bussikuski toi mulle tyynynkin :D

Reissu alkoi varusteiden noutamisella ja siitä jatkoimme laskupaikan lähtöpisteeseen. Ensiksi oppaamme (2 kpl) laittoivat meidät uimaan kylmässä vuoristojoessa - ei hitto se olikin kylmää! Pari sekuntia vedessä ja jalat oli ihan kohmeessa! Pieni kuvaussessio (mukanamme siis kuvaaja, joka tallensi meistä kuvia ja videon) ja sitten hiljalleen laskemaan :)

Aivan mahtavan upeissa maisemissa puskettiin menemään (kuten ylläolevasta kuvasta näkyy). Välillä rauhallisemmin ja välillä oli taas vähän enemmän kuohuja :) Aivan loistavaa menoa! Ja vähän yllätyksiäkin eli hupsis ja molsis, tipuin veneestä kerran ihan kunnolla takaperinvoltilla. Tulin ylös vedestä veneen pohjaan ja se meinasi hiukan säikäyttää, mutta pian vene siirtyi ja pääsin ottamaan pintaan happea. Oli tosi kuuma päivä, joten oli sinänsä ihan kiva pulahtaa ;) Tipuin mä toisenkin kerran, mutta silloin veneemme oppaalla (meidän ryhmällä oli 2 venettä, meidän veneessä 6 hlöä ja toisessa taisi olla 7 hlöä + opas) oli tarkoituksena lennättää meidät kyydistä, heh. Noh, tietysti minä ja eräs vanhempi herra tiputtiin - taas :D Tää herra tippui myös silloin, kun minä tipuin ekan kerran. Kukaan muuhan ei tippunut kuin me aina vaan...
 
(minä lähimpänä Dallas Raft-kirjoitusta, ylhäällä)

Melomisen ja tippumisten välissä pidettiin myös muutamia pikkutaukoja, joiden aikana mm. hypittiin muutaman metrin korkeudelta puusta sekä laudoista rakennetulta "laiturilta" suoraan joen kuohuihin :) Kyllä muuten piristi mukavasti! Seurueemme veneessä oli mukavaa ja "taisteltiin" myös toisen veneemme kanssa - räiskittiin siis vettä meloilla toisten päälle ja koitettiin myös päästä tiettyyn paikkaan ensiksi. Toisen veneen opas loikkasi kerran kesken vesisodan meidän veneeseen ja repi vanhan herran (reppana joutui taas uhriksi) liiveistä veteen :D Hauskaa oli siis ja semmoista sopivan leppoista, mutta kuitenkin välillä sai vähän adrenaliinia virtaamaan.
Oikein onnistunut päivä! Kaiken kaikkiaan melottiin noin 3h. Puolessa välissä pidettiin lounastauko, mikä sisältyi retken hintaan. Noin 50 euroahan tuo tuli maksamaan ja Finnmatkoilta otettiin suoraan, jotta oli varmaa, että hommat pelittää ja hyvin pelitti. Kyllähän noita reissuja kaduillakin myytiin, mutta olen ihan tyytyväinen, että tehtiin näin. Joidenkin muiden yritysten veneissä oli kyllä aika paljon ihmisiä... Ja pikkulapsiakin oli jonkin verran..en kyllä veisi omia pieniä lapsia tuonne kuitenkaan.

AINIIN, yhdessä vaiheessa melottiin kuohuissa ja ohi kivikkoa vasten olleen kyljelleen kaatuneen veneen. Sitä oli monta opasta repimässä irti kivikosta ja eräs nainen itki hysteerisenä rannalla. Oltiin ihan ihmeissämme ja minä ainakin luulin, että siellä on joku veneen alla jumissa, veden alla. ONNEKSI asia ei ollut niin, veneen kaaduttua kaikki ihmiset olivat jatkaneet matkaa kuohuissa ja nainen ei tiennyt, että hänen lapsensa oli ihan kunnossa. Oli pelottavan näköinen tilanne kyllä, mutta onneksi se oli vain vene, jota kaikki yrittivät irrottaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti