Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.torstai 5. huhtikuuta 2012

Caye Caulker, Belize (+snorklausreissu)

Toissapaivana matkasimme San Ignaciosta pienehkolle saarelle nimelta Caye Caulker. (Noin tunnin matka paatilla Belize Citysta.)Saapumispaivana ja tanaan ihan perus rantsumeininkia eli kappailya ympariinsa, loikoilua laiturilla tai rannalla, auringosta nautiskelua, syomista ja ehkapa vahan juomistakin ;) Sophiella on huone China town-hotellin 4. kerroksessa, missa ei ole muita huoneita, vaan iso kattoterassi. Siella ollaan istuskeltu iltoja kuunnellen musiikkia, rupatellen jne.

Rantakuvia:

Hyvää ruokaa, toki!

 Niin juu ja tanaan satutin jalkani uidessa ja nyt multa puuttuu sitten pala tuosta jalasta. No ehka en tahan kuole. Tommonen 1,5cm pituinen, parin millin syvyinen haava. Pitaa vaan puhdistella sita useasti ja suojata laastarilla valilla ettei mene ihan likaiseksi. Too much information? :D


Eilen sen sijaan oli vahan erilainen ja erittain mukava paiva :) Lahdettiin aamupaivasta snorklausretkelle, joka kestikin lahes auringonlaskuun saakka. Pysahdyttiin kolmella eri snorklauspaikalla, joista jokainen oli erilainen, erilaisine kaloineen ja 'maisemineen'. Paastiin myos uimaan ja snorklailemaan haiden sekaan - kylla! :D Eika olleet edes mitaan pienia vaan ehka arviolta noin 1,5m-2,5m kokoisia. Lisaksi samaisessa snorklauspaikassa oli paljon isoja (yli metrin lapimitta) rauskuja vai mita lie ovatkaan :)
 Nurse sharks

 Pienempiä kaloja oli silmänkantamattomiin
 Rauskuja näkyi paljon!

Toisessa paikassa nahtiin parit kilpikonnat, mureena ja erilaisia fisuja (ekasta snorklauspaikasta ei ole kuvia, piti totutella snorklaamaan taas pitkasta aikaa). Paiva oli siis varsin mainio ja leppoisa: snorklailun valissa hyvaa ruokaa (kalaa tietysti) ja jalkeen vahan drinksuja :)

Nää oli aika isoja fisuja
 Green moray eel / Vihreä mureena Kaunis kilppari :)

 Raitakala--------------------------Ainoastaan eras asia hiukan varjosti paivaa...tulossa surullinen juttu eli ala lue jos et halua tietaa, mita parille turistille tapahtui.

Kun olimme saapumassa kolmannelle snorklauspaikalle, nahtiin kuinka veneet viittiloivat toisilleen ja piakkoin ohitsemme huristi kaasu pohjassa pelastusvene. Muutama vene keraantyi vahan kauemmas meista ja pian saatiin vahan tietoa, mita siella tapahtuu. Pari tuntia aiemmin kadonnut mies loytyi..valitettavasti hukkuneena. Hiukan aiemmin loydettiin nainen, valitettavasti myos han menehtyi. He olivat olleet osa 7 hengen ryhmaa ja ajautuneet ilmeisesti kovan virtauksen vuoksi kauemmas ryhmasta. Pari muuta oli myos ajautunut pois, mutta heidat saatiin pelastettua. Naita kahta ei vain loydetty enaa...paitsi sitten pari tuntia myohemmin :( Toinen uhri oli ilmeisesti amerikkalainen ja toinen italiainen. Ikaa en tieda enka sen kummemmin yksityiskohtia.

Meilla meni siis kaikki hyvin ja ei mitaan hataa tms. Kukaan ei nyt ihan tarkkaan viela tieda, mita todellisuudessa tapahtui, mutta ainakin paikallisessa lehdessa oli asiasta juttu. Lukaisin sen nopeasti, kun kavaisin postissa :(
Linkki uutiseen :(

Huomenna pois saarelta ja takaisin Meksikoon. Mayan Adventuresin viimeiset paivat alkaa olla lahella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti