Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.perjantai 4. marraskuuta 2011

Lentokenttä-ohjelma ym.

Oon tässä nyt katellu taas monia jaksoja putkeen tuota Lentokenttä-ohjelmaa (kertoo siis Hki-Vantaan kentän arjesta) ja jostain syystä tykkään kovasti. Erilaisia tarinoita ihmisten matkailusta eri kohteisiin ja lentokentän toimintaa "sisältä päin" katsottuna eli saa vähän tuntumaa, mitä kaikkea siellä oikein tapahtuu.

Välillä käy sääliksi lentoemot, kun koneessa on ongelmia, jotka eivät heistä riipu, ja he sitten saavat asiakkaiden paskat niskaansa. Välillä "ärsyttää", kun ihmiset ei ota selvää, mitä heillä saa olla matkatavaroina. Sit taas valitetaan asiakaspalvelijoille, vaikka he eivät kiellä esim. kahden matkatavaran ottamista ihan vaan huvikseen. Välillä ilostuttaa. Esim. eilen katsoin jakson, jossa keski-ikäinen pariskunta oli lähdössä valloittamaan Kilimanjaroa synttäreidensä kunniaksi. Tuli tosi hassu fiilis..semmonen "voi huokaus"...minäkin olin tuossa tilanteessa aikoinani. Sitten katsoin vielä toisen jakson, jossa he palasivat takas Suomeen ja mies oli päässyt huipulle. Kuvailivat vuoristotautia ja mä vaan myhäilin "I know that feeling" :D Sitten välillä ihastelen nuorten ihmisten rohkeutta lähteä pitkiksi ajoiksi maailmalle ja toisinaan tulee surku, kun näkee jäähyväisiä. Ja tullikoiria tulee ihailtua, on niillä vaan uskomaton hajuaisti ja terävä nuppi! Mekaanikolla riittää hommia myös (onko tää hyvä vai huono asia ;) ), mutta toisaalta hyvä, että hommat hoidetaan eikä lepsuilla! Tulee vaan vähän mieleen, että mitenköhän muualla maailmalla asiat toimii? Siis pienemmillä lentokentillä, köyhemmissä maissa.

Tuota ohjelmaa katsellessa tulee aina välillä taas jännitysfiilis päälle. Tuolla mä taas seikkailen noin 4 kuukauden päästä! Ja kohta on jo joulu, alkuvuosi menee äkkiä ja sit "pitääkin" jo mennä! Jee :)

Asiasta toiseen: uusi matkalaukku saapui nopean toimituksen ansiosta tänne hellään huomaani jo muutama päivä sitten. Vaikuttaa tosi hyvältä kapistukselta. Koko mietityttää hiukan edelleen eli pitäisi nyt tehdä vähän testauksia, että mitä kaikkea tuohon mahtuu. En mä tuota enää ainakaan palauta eli sit on vaan reissuun lähdettävä sillä määrällä, mitä tuohon menee :D Eikä mulla ole ikinä ainakaan painorajojen kanssa tullut ongelmia, mutta muistan kyllä, että tavara vaan kummasti lisääntyy siinä reissun aikana eli laukku sais ollakin vähän tyhjempi lähtiessä! Loppureissuhan on ihan rantalomailua, chillailua, snorklailua ym. - parit bikinit ja huivi ei paljoa paina ;) Painavat ja isot vaatteet voi lykätä päälle lennolle, esim. ne vaelluskengät ja fleece. Koneessa tulee kuitenkin aina vähän viileä ja fleece pitää kuitenkin ottaa mukaan jos on kylmempiä iltoja. Kengät voi heittää pois jalasta ja villasukat tilalle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti