Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.perjantai 28. lokakuuta 2011

Laukkuostoksia yms.

Matkalaukku ja rinkka-tilannettani pohtiessa totesin, että voisin ostaa reissua varten uuden tavaransäilytysjärjestelmän :D

Viime reissulla mukana oli vähän huonohko (ei mikään äärettömän laadukas eli vähän raskas kantaa, ei kovin istuva kohtuullisen pienikokoiselle) rinkkani ja totesin, että sen raahaaminen mukana oli välillä rasittavaa, kun mukana oli myös päiväreppu. Molemmat siis tietysti selässä kannettavia asioita. Sitten mulla on olemassa perus matkalaukku, joka on liian tuhti kooltaan tulevalle reissulle. Päädyin sitten ratkaisuun, jota voi kätevästi vetää perässä, kantaa kädessä tai jopa selässä eli toisin sanoen nyt on sitten helppo heittää päiväreppu selkään ja vetää laukkua perässä. Tai mikä nyt tuntuu parhaalta.

Tilasin siis tällaisen Tatonka Barrel Roller- varustelaukun Scandinavian Outdoor Storesta (119 €) mustana. Tilavuutta 60 litraa, mitat alle 158cm eli passaa lentoyhtiön mittarajoituksiin. Vähän mietin tuota kokoa, että onko se riittävä. Isompi, 80 litran laukku, olisi ehkä kuitenkin ollut jo taas liian suuri, joten toivotaan, että toi kuuskymppinen riittää :D Vaikuttaisi tosi näppärältä ratkaisulta, joten nyt odotetaan, että pääsee vähän testaamaan mitä siihen mahtuu. Jos ei nappaa niin voihan sen aina palauttaa.
 Muuten en ole kamalasti vielä matkaa mietiskellyt. Tai no toki välillä ajatus reissusta hiipii mieleen, mutta tuntuu, että siihen on vielä niin pitkä aika...ja sama juttu kuin viimeksi eli kaikki jutut on jo järjestetty "mun puolesta" noin niinkuin yleisesti ottaen, eli ei tarvitse taaskaan ottaa ressiä mistään. Hiukan pitää vaateostoksia tehdä: jotain kevyttä pitkää housua pitäis ottaa mukaan. Kuuleman mukaan paikoitellen voi olla viileitä iltoja ennen rantalomakohteita. Sit jotain peruspaitoja pitäis hommata ihan reissuun ja arkeenkin. On noi vaatekaapin täynnä kaikkia järkyttävän vanhoja asusteita!

Vaelluskenkien mukaan ottamista pitää harkita, koska reissussa olisi hieno tilaisuus käydä vaelluksella Guatemalassa (Antiquan lähellä) Pacayan aktiivisella tulivuorella. Kengät vie kyllä törkeästi tilaa, mutta ne voi laittaa lennoille jalkaan ja muuten kantaa vaikka muovipussissa ja kiinnittää roikkumaan päiväreppuun.

Pacaya, höystettynä dramaattisella musiikilla

Viisumeita ei pitäisi tarvita. Meksikoon mennessä pitää vaan pyytää 30 päivän oleskelulupa, mutta sekin on vissiin ilmainen ja sen saa, kun täyttää jonkun lappusen mikäli oikein ymmärsin. No, näistä jutuista enemmän ensi vuoden puolella.

2 kommenttia:

  1. Pacayalle vaan! Oli aivan mieletön kokemus hiippailla aktiivisen tulivuoren päällä ja tuntea se kuumuus!!! Mulla oli kevyet, mutta tukevat vaelluskengät ja selvisin hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :) Kyllä mun tavoitteena olisi käydä tuolla Pacaylla. Näyttää sen verran eksoottiselta kokemukselta. Kuinka moni voi sanoa käyneensä tuollaisessa paikassa? :D

    VastaaPoista