Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.torstai 24. helmikuuta 2011

Rokotteet ja malarian estolääkitys

Oon tässä pohdiskellut, että tartteisinko jotain rokotteita matkaa varten. Tarkistelin juuri rokotuskorttiani ja ilmeisesti kaikki on kunnossa. Kansanterveyslaitos esittää:

- keltakuumetta ei esiinny maassa, rokotustodistus tarvitaan jos saapuu maasta missä esiintyy keltakuumetta
(rokotetta+todistusta en siis tarvitse, tosin kyllä multa nekin löytyy)

- kurkkumätä & jäykkäkouristus, polio ja hepatiitti A suositeltavia
(kaikki OK!)

- harkittavia mm: hepatiitti B, lavantauti, Japanin aivotulehdus
(hepatiitti B ja lavantauti OK, viimeistä en aio ottaa)

Lisäksi mulla on voimassa oleva rokote aivokalvontulehdukseen. Tästä ei ole mitään mainintaa Thaimaan kohdalla.

Malariaa esiintyy thaimaassa paikoitellen, mutta hyvin vähän suurimmissa kaupungeissa ja rantaloma-/turistikohteissa. Malarian estolääkitys pitäisi varmaan hoitaa kuntoon kuitenkin. Lariamia voisi taas nappailla, koska sitä olen ennenkin syönyt enkä ole saanut mitään pahoja sivuoireita. Viime reissulla Tansaniassa en saanut sivuoireita, Keniassahan näin hiukan matkan alussa painajaisia. Työterveyslääkäri voisi ehket kirjoitella reseptin jos nätisti pyytäisi :) Muistaakseni sain sen sieltä viimeksikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti