Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



tiistai 8. helmikuuta 2011

Matkan päiväohjelma ja tietoa kohteista


Saavun Bangkokiin 12.5. Olen yön hotellissa ja seuraavana päivänä...

THAILAND DISCOVERY ALKAA:

Päivä 1 (13.5.), Bangkok:
Porukka saapuu Bangkokiin ja ryhmätapaaminen 6pm. Ilta tutustumista, oleskelua ja vapaata ohjelmaa.

POHJOINEN: Northern Thailand Discovery

Päivä 2-3 (14-15.5.), Sukhothai:
2. päivän alussa vierailemme Wat Po:n temppelissä (Bangkok), jonka jälkeen ajelemme pitkähäntäveneellä Bangkokin kanaaleissa. Lounasaikaan lähdemme bussilla kohti Sukhothain kaupunkia (6h).

Kolmantena päivänä hyppäämme pyörän selkään ja tutkailemme Sukhothain historiallista puistoa.


Thaimaalaisten mukaan Sukhothaista (=onnen aamunkajo) alkoi Thaimaan historia. Sukhothain loistokkaat päivät olivat 1300-1400-luvuilla, jolloin se oli noin 300 000 asukkaan kaupunki ja Thaimaan pääkaupunki. Siellä oli paljon temppeleitä ja palatseja. Näiden vuosisatojen aikana kehitettiin thaimaalainen kirjakieli sekä kansallinen identiteetti. Valtion uskonnoksi asetettiin theravada-buddhismi,taide ja kulttuuri kukoistivat. 

Kaupunki vaipui unohduksiin ja "viidakoitui". Se löydettiin uudelleen vasta 1800-luvulla ja viidakon kätköistä kaivettiin esiin taideaarteita ja raunioita. Vuonna 1988 avattiin Sukhothai Historical Park, joka on nykyisin jakautunut laajalle viidelle eri alueelle. Se (Sukhothai Historical Park/Old Sukhothai) sijaitsee noin 12km:n päässä New Sukhothaista. 

Päivä 4 (16.5.), Lampang:
Noin 4 tunnin ajon jälkeen saavumme Lampangin provinssiin. Vapaata seikkailua.

Päivä 5-6 (17-18.5.), Chiang Rain provinssi ja Golden Triangle:
Matkalla Chiang Raihin (4h) pysähdymme Lampangin "norsu-keskukseen" (conservation center), missä meillä on mahdollisuus ratsastaa norsulla sekä vierailemme norsujen sairaalassa, missä näemme, miten nuoria ja sairaita norsuja hoidetaan.

Chiang Raissa olemme pari yötä ja se on ideaali paikka tutkia Golden Trianglen aluetta, missä Myanmar, Thaimaa ja Laos kohtaavat.

6. päivänä käymme Mae Sain kaupungissa. Mahdollisuus käydä opium-museossa (maksettava erikseen).

Chiang Rai on Thaimaan pohjoisin provinssi. Se sijaitsee 850km Bangkokista ja 150km Chiang Maista. Chiang Rain lähistöllä on Thaimaan kauneimpia vaellusalueita, joten siellä käy paljon vaelluksesta kiinnostuneita turisteja. Luonto on kaunista ja vaihtelevaa. Chiang Rai on parin tunnin ajomatkan päässä Kultaisen kolmion alueesta.

Kultaisesta kolmiosta (Golden Triangle) puhuttaessa monille tulee mieleen oopiumin salakuljetus
sekä muut hämäräbisnekset ja seikkailut.  Se on kuitenkin pohjoisen Thaimaan suosituimpia turistikohteita eikä suinkaan mikään vaarallinen paikka. Siellä sijaitsee kolmen aasialaisen valtakunnan rauniot, luonto on kaunista ja Mekong-joen toisella puolella kohoavat Laosin ja Myanmarin (ent. Burma) viidakkovuoret. 


Päivä 7-8 (19-20.5.), Chiang Mai:
Bussilla noin 4 tunnin matka Chiang Maihin. Vapaata oleilua, iltapäivällä käynti Doi Suthepin temppelissä. 8. päivä vapaata kiertelyä ja lähtö junalla Bangkokiin.


Chiang Main perustukset luotiin vuonna 1296 kuningas Mengrain toimesta. Hän teki kaupungista Lannan kuningaskunnan pääkaupungin ja rakennutti sinne hienoja temppeleitä. Burmalaiset kuitenkin valloittivat sen ja vasta vuonna 1775 heidät onnistuttiin ajamaan pois. Burmalaiset vaikutteet ovat säilyneet kaupungissa, mm. arkkitehtuurissa ja taiteessa. Chiang Mai oli lyhyen ajan täysin hylätty, mutta lähti taas kukoistamaan ja kehittymään. Nykyisin se on pohjoisen Thaimaan tärkein ekonominen ja poliittinen keskus.

Chiang Main provinssissa on 1,6 miljoonaa asukasta ja se sijaitsee 750km päässä Bangkokista, minne sieltä on myös rautatieyhteys (avattu 1921). Tärkein elinkeino on turismi.

Päivä 9 (21.5.), Bangkok:
Vapaata olemista ja kiertelyä.

ETELÄ: Thailand Island Hopping

Päivä 10-11 (22-23.5.), Ko Samui:
Lyhyt lento Koh Samuin saarelle. Vapaata tekemistä esim. snorklailua, kajakkimelontaa, rantalöhöilyä...

Koh Samui on kolmanneksi suurin saari Thaimaassa (Phuketin ja Koh Changin jälkeen). Saari on 250 neliökilometriä ja sen ympäri ajaminen kestää noin 3-4 tuntia. Saaren parhaita puolia on sen monipuolisuus: modernit matkailupalvelut ovat lähellä, mutta toisaalta voit yhä löytää syrjäisiä, kauniita rantoja. Samuilla on lentokenttä (valmistui 1989), minkä vuoksi turismi on kasvanut nopeasti.

Päivä 12-13 (24-25.5.), Ko Phangan:
Veneajelu saarelle, missä vapaata oleskelua. Mm. Vesiputouksia ja uintia laguunissa (sounds good!). Halfmoon festivals näyttäis olevan 24. tai 25.5. Hmm...

Koh Phangan sijaitsee vain 12km Koh Samuilta. Saari on huomattavasti pienempi kuin Samui. Se on tullut tunnetuksi villeistä täydenkuunjuhlista (+muista juhlista), mutta rauhaa ja kaunista luontoakin saarelta löytyy.

Päivä 14-16 (26-28.5.), Ko Tao:
Rentoutumista yhä vaan. Päivä 16 lähdemme veneellä saarelta mantereelle ja hyppäämme yöjunaan kohti Bangkokia.

Koh Tao on pieni saari 45km:n päässä Samuilta. Sitä voidaan kutsua myös Kilpikonnasaareksi, koska ilmasta katsottuna se muistuttaa muodoltaan kilpikonnaa.Koh Tao on tunnettu sukellusopetuksestaan ja sinne suuntaakin paljon aloittelevia tai jo osaavia sukeltajia. Saari on kaunis ja vehreä, sademetsien ja palmujen peitossa. Saaren asukkaiden sanotaan olevan vankien jälkeiläisiä, koska noin 50 vuotta sittensaari oli rangaistussiirtola.

Päivä 17 (29.5.), Bangkok:
Saapuminen takaisin Bangkokiin ja matkan loppu.

Bangkok, tai Khrung Thep (enkelten kaupunki) kuten Thait kaupunkia kutsuvat, on noin 10-15 miljoonan asukkaan kaupunki. Se on toiminut Thaimaan pääkaupunkina vuodesta 1782. Kaupunki on sekoitus mytologiaa, eksoottista itää ja kasvavaa länsimaisen tyylistä suurkaupunkia. Se on tunnettu mm. vilkkaasta yöelämästään ja upeista nähtävyyksistä kuten maan hienoimmista temppeleistä.


[Lähteenä "info-osuuksissa" käytetty Mondon matkaopasta "Thaimaa" sekä netin ihmeellistä maailmaa]

Lento Suomeen lähtee 30.5-31.5. keskiyön paikkeilla. 31.5. aamulla olen jo Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti