Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.maanantai 14. lokakuuta 2013

2. päivä Köpiksessä: Kaupungin nähtävyyksiä, Tivoli yms.

Hyvät yöunet takana ja ylös, ulos ja reippailemaan. Aurinko paisteli heti aamupäivästä lähtien ja päivä olikin mitä mainioin kaupungin kiertelyyn! Aloiteltiin Vesterbrogadelta rautatieaseman ja Tivolin ohi perinteiselle turistikierrokselle, jalkaisin. Kierros oli piirretty valmiiksi lentokentältä saamaamme karttaan ja seurailtiin sitten vaan siinä näkyviä jalanjälkiä. Kaupungintalolta pieniä kujia ja pääkatua kierrellen katsomaan Nyhavn:n maisemia. Ja siitä sitten eteenpäin Amalienborg:n palatsiaukiolle.

Kaupungintalo (Town hall)
 Matkanvarrelta
 Vanha kirkko, nykyisin museona toimiva
 Kuninkaallinen teatteri (Royal theatre)

Teatteri

 Nyhavn:n satama-alueNyhavn:n kivat värikkäät rakennukset


Satamasta rantaraittia kohti ohi "The playhousen" ja oopperan jäädessä toiselle puolelle.

  
Ooppera

Poistuttiin rantaraitilta Amalienborg:n palatsiaukiolle ja käytiin vilaisemassa marmorikirkkoa.


Seuraavaksi matka jatkui (lounastauon jälkeen) pienen merenneidon patsaalle. 
Matkalla muun muassa Saint Alban:n kirkko ja Gifeon fountain.
Saint Alban church
Gifeon fountain
Siinä se nyt on, Kööpenhaminan tunnetuin nähtävyys. PIENI merenneito, jota ihastelemassa olikin joukko ihmisiä. Vähän suurehkot mittasuhteet saanut nähtävyys :D mutta tokihan se piti käydä katsomassa!


Pieni merenneito on Kööpenhaminan satamassa sijaitseva kuvanveistäjä Edvard Eriksenin pientä merenneitoa esittävä pronssiveistos. Se on sijoitettu rantakiville keskeisen Churchill-puiston merenpuoleiseen reunaan. Patsas paljastettiin elokuussa 1913.

Edvard Eriksen veisti patsaan Carlsbergin panimosukuun kuuluneen Carl Jacobsenin toimeksiannosta. Jacobsen oli ihastunut H. C. Andersenin satuun ”Pieni merenneito” perustuvaan balettiin. Vuonna 1909 pääosaa esittänyt ballerina Ellen Price ei suostunut patsaan malliksi, joten veistoksen mallina oli Eriksenin vaimo Eline Eriksen.

Pieni merenneito on joutunut useasti ilkivallan kohteeksi ja sen pää on sahattu kahdesti pois. Ensimmäinen vakava ilkityö sattui vuonna 1964, kun joku sahasi merenneidolta pään kaulasta poikki. Päätä ei löydetty, ja patsaalle jouduttiin valamaan uusi pää. Vuonna 1984 merenneidon oikea käsi oli sahattu poikki, mutta kaksi katuvaa nuorta vandaalia palautti käden parin päivän kuluttua. Vuonna 1998 merenneidon pää oli jälleen sahattu pois, mutta myöhemmin tuntematon henkilö palautti pään läheiselle TV-asemalle, ja se saatiin takaisin paikoilleen. Toukokuussa 2007 merenneito oli puolestaan maalattu yltä päältä punaiseksi. (Wikipedia)


Patsaalle kävellessämme näimme muutamia joutsenia ja pitihän niistäkin kuvia räpsiä :) 
Kauniita otuksia!


 
Patsaalta liikuimme Kastellet-linnoitukselle ja sitä ympäröivälle puistoalueelle. Kaunista seutua ja oli ihana käppäillä kivoissa maisemissa kauniissa raikkaassa syyssäässä :)
 Saint Alban:n kirkko
Matka jatkui Rosenbergin linnalle, joka ei tällä kertaa vaikuttanut. Lähelle ei päässyt ja jotain remonttiakin siellä tehtiin. King's gardenin kautta kujia ja katuja pitkin laahustimme hiljalleen kohti hotellia. Monta tuntia kiertelyä ja kaartelua otti veronsa. Jalat oli hotellille saavuttua aivan poikki :D

Matkanvarrelta


 King's garden

 Rosenberg


Mitähän me sitten tehtiin? Jos en väärin muista, taidettiin ehkä ottaa pienet päiväunet ja suunnitella vähän illan menoja. Tarkoitus oli lähteä Tivoliin, koska sääkin oli mainio eikä ainakaan satanut. Tivolia ennen päätimme löytää sen cocktailbaarin, jota edellisenä iltana etsittiin! Sen kivat koristevalotkin näkyi meidän hotellin ikkunasta!!! Hitto soikoon, se oli löydettävä! Ja löytyihän se...samalta sisäpihalta pääsi kuin pääsikin sisään. Edellisenä iltana portti oli vain suljettu, koska baari ei ollut ilmeisesti vielä auki, heh. Yhden cocktailin join ja mies joi oluen. Mun juoma olikin "vain" noin 16-17 euroa eli ei mikään edullinen paikka :D Harmi..muuten oikein mukava paikka ja olisi voinut istua pidempäänkin ja vaikka toisenakin iltana. Paikan nimi siis Lidkoeb, tervemenoa rahat :D

Kun ilta pimeni, suuntasimme Tivoliin ja olipa oikein kiva kokemus ja tunnelma :) Ostettiin vain pääsyliput sisälle Tivolin alueelle eikä käyty laitteissa. Silti saatiin kulutettua aikaa puiston alueella monen tunnin verran vain kierrellen ja katsellen :) Ihanaa valaistusta Halloweenin kunniaksi, riemunkiljahduksia laitteissa pyöriviltä, paljon ihmisiä, tivoliruokaa (ja hienojakin ravintoloita) ja hei löydettiin myös pubi, josta sain siideriä eli sinne mentiinkin ihan loppuillasta lämmittelemään :D Oikein tunnelmallinen paikka! 

Pääsisäänkäynti
 Alkuillan show lapsiperheille

 Karuselli pyörii ja pyörii ja pyörii...

 Vuoristoradan valaistus
Ärrrrrrrrrrrr!


Noita-akka ja taikapata!

Tivolista jatkoimme suoraan hotellille. Pitkä päivä ja jaloilla oleskelua takana! Mutta hieno päivä kaiken kaikkiaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti