Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Hitunen luksusta Johannesburg:ssa

Nyt harmittaa. Kirjotin pitkän tekstin ja jotenkin onnistuin sen poistamaan, argh! No, koitan uudestaan eli: taidan sittenkin päätyä Johannesburg:n majoituksen suhteen...tattadataaaaa...sviittiin! :D Uskokaa tai älkää, näin on näppylät.

Okei, kerron nyt hieman miksi. Kyseinen majoitus on toki hiukan kalliimpi (50€) kuin aiemmin pohtimani majoitukset, MUTTA tässä hotellissa olisi hienon ison huoneiston lisäksi ravintola, joku perus elintarvikekauppa sekä huoneistossa oma köökki. Toisin sanoen voin käydä ostamassa ruokajuttuja kaupasta tai käydä ravintolassa syömässä eli mun ei tartte miettiä, miten saan mm. iltaisin (pimeän tullen) syötävää :D Aiemmin pohtimani majoitukset eivät tarjoa näitä etuja eikä mua huvita lähteä esim. ajelemaan taksilla minnekään ruokailupaikkaan. Eli vaikka kuulostaa ehkä ylivarovaiselta(?), en aio iltaisin lähteä yksin seikkailemaan ympäriinsä. Ja tulishan nuo taksiajelutkin maksamaan, joten tuo 50 euron ero menisi varmaan aika nopsasti jo liikkumiseen. Miinusta se, että wi-fi ei ole ilmainen, mutta ehkä kestän sen. Ruoka ja turvallisuus ensin :P

Kyseessä tämä paikka ja sieltä "one-bedroom suite":
http://www.genesissuites.com/

Kyseinen majoitus toimii yhteistyössä erään retkitoimiston kanssa, mutta pitää nyt miettiä mitä kautta voisi jonkun päiväretken hommata. Olen vähän katsellut jotain pyöräilypäiväretkiä Soweton ympäristössä esim.
http://www.bikeandsaddle.com/trips/view/45#

Sitten oon taas katsellut noita päiväretkiä Kapkaupungissa. Löysinkin yhden uuden jutun, joka voisi kiinnostaa elikäs vaellus Pöytävuorella (Table mountain) :) Löytyy monenmoista reittivaihtoehtoa ja muutaman tunnin (noin 3-6) reissu olisi, riippuen siitä reitistä. Laitoinkin jo kyselyä menemään, että mikähän reitti mulle passaisi parhaiten tällä kunnolla ja kokemukset huomioon ottaen. Hinnat riippuu myös reitistä, mutta noin R500-700 semmoiset, mitä voisin harkita.
Tässä reissujärjestäjän nettisivut: http://www.hiketablemountain.co.za/hiking-routes-table-mountain/

Sitten toinen retki Kapkaupungissa voisi olla pyöräilyn, käppäilyn ja autoajelun yhdistelmä "Cape Point & Peninsula tour" tältä järjestäjältä: http://www.daytrippers.co.za/Day%20tours/cape_point.html
Toisaalta saisin buukattua samantyyppisen retken (ei pyöräilyä) suoraan mun majoituspaikasta.
(noin 4 tuntia, R550)

Kaikilla näillä järjestäjillä näyttäisi olevan hyviä arvosteluja, joten hommat voisi pelittää ihan kivasti :)

Lopuksi kerrottakoon, että hammaslääkärissä käyty ja ei löytyny kolotuksille mitään syytä, vaikka pari pientä reikää olikin (toisella puolen suuta kuin kolotus). Nyt hoidetaan reiät umpeen ja poistetaan hammaskivet, joten asia ok. Niin ja kolotuskin on lähes loppunut eli mikä lie juttu se sitten oli?! Mut hyvä näin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti