Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Kroatia - why not?

Mistäköhän sain muutama kuukausi sitten mieleeni, että Kroatia voisi olla mukava lomakohde? Ei mitään hajua, mutta "siitä se ajatus sitten lähti" :)


Välillä enemmän ja välillä vähemmän mielessäni on pyörinyt ulkomaille lähteminen ihan lomatarkoituksella. Välillä jopa niin paljon, että olen istunut päivät ja yökaudet (ihan oikeasti öbaut 00-06 am) netissä surffaillen asiaan liittyvillä sivuilla. Kroatiasta tuli jostain syystä jonkinmoinen pakkomielle; minähän olin jo aikoja sitten tavallaan päättänyt lähteä, mutta kun tuo mies vähän hannaili vastaan. Sitten tapahtui hassuja - eilen mies nimittäin sanoi, että okei, voin varata matkan! Juu, voi arvata mitä sitten tänään tein... ;)


Matka on siis varattu. Ihan viikon reissu kyseessä, ajankohtana 7-14.6. ennen varsinaista huippukesäsesonkiaikaa (heinä-/elokuu). Lennot varasin Blue1:lta ja majoitukseksi valikoitui Apartments-tyyppinen ratkaisu, jonka varasin Booking.comista. Lennämme Splitiin ja majoituksemme sijaitsee Ciovon saarella (Okrug Gornj), joka on noin 5km Trogirista ja 30km Splitistä. Alla olevassa kartassa majoituspaikkamme sijaitsee tuossa Okrug-nimen vieressä oikealla.

Apartment Logos vaikuttaa siistiltä ja mukavalta paikalta. On myös saanut tosi hyviä arvosteluja kaikkialla, mistä olen arvosteluja netistä löytänyt! (/www.booking.com/hotel/hr/logos.fi.html)


Lennot ovat noin 305e/hlö (menopaluu) ja majoitus 7 yöltä 170e/hlö. Lomabudjetti on siis noin 480e/hlö näiden kulujen osalta. Ei nyt mikään mahdoton summa.


Tämän hetken matkatavoitteiksi voisin luetella:
  • Ciovo-saaren tutkailu
  • Trogir ja Split-kaupunkien kiertely
  • saarihyppelyt (Splitistä lautalla esim. Hvarille, Vis:n saarelle jne)
  • Plitvicen "kansallispuistovaellus"
  • auringosta ja maisemista nautiskelu
  • melontaretken/koskiseikkailun tekeminen (tai vastaavaa pientä aktiviteettia)
Tämmöisiä suunnitelmia siis :) Kiva kun on jotain mitä odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti