Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.maanantai 20. tammikuuta 2014

Malediivit-infopläjäys


Malediivit (Malediivien tasavalta) on saarivaltio ja se sijaitsee hiukan Intian eteläkärjestä lounaaseen päin (noin 700km Sri Lankaan). Valtio koostuu atolleista eli kehäriutoista, joilla tarkoitetaan korallista muodostuneita saariryhmittymiä.Saaria Malediiveilla onkin 1190 ja niistä asuttuja on pari sataa. Noin 150 saarta on ns. resort-saaria eli pyörivät täysin turismin/hotellien/resorttien ympärillä. Kaikki paikallisten asuttamat saaret eivät ole myöskään avoimia turisteille vaan joihinkin niistä tarvitaan erillinen lupa mikäli haluaa saarella vierailla.  

  • väestöä Malediiveilla on noin 350 000 ja suurin osa asuu pääkaupunki Maléssa
  • virallinen kieli on divehi, mutta englantia ymmärretään lähes kaikkialla
  • pääuskonto on Islam
  • tärkeimpinä elinkeinoina turismi sekä kalastus
  • valuutta: rufiyaa (USD on kelpo maksuväline eli turisti ei välttämättä edes näe paikallista valuuttaa matkansa aikana)
  • aikavyöhyke: +5 (ero Suomeen siis +3 tuntia)
  • keskilämpötila pysyttelee +30 asteessa lähes ympäri vuoden

Luin, että Malediivien atolleja olisi yhteensä 26, mutta toisaalta saan laskettua kuvista useimmiten 20. Joissain kuvissa esimerkiksi tuo alla olevassa kuvassa näkyvä Ari Atoll oli jaettu vielä kahteen eri atolliin (Alifu Alifu atolliin ja Alifu Dhaalu atolliin) eli ilmeisesti jotkut atollitkin vielä jakaantuvat siten, että en ole aivan 100% kärryillä missä mennään :D


Jottei tää atolli-asia olisi niin yksinkertainen, niin seuraavasta kuvasta näkeekin, miten suuria kokonaisuuksia nuo atollit ovat. Alla olevassa kuvassa Kaafu atolli (toiselta nimeltään kai Malé atolli eli pääkaupunki sijaitsee täällä).

Malediivit on maailman matalin valtio. Noin 80 prosenttia maasta on alle metrin korkeudella ja valtion korkein kohta on vain 2,4 metriä merenpinnan yläpuolella. Tulevaisuudessa merenpinnan nousu onkin vakava uhka Malediiveille. Toivottavasti paratiisi ei katoa merenpinnan alapuolelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti