Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



perjantai 17. tammikuuta 2014

Checklist (Malediivit)

Tyypilliseen tapaan checklist:

- Passport (with photocopies)
- Travel insurance (with photocopies)
- Airline tickets (with photocopies)
- USD cash
- Credit or debit card (see personal spending money)
- G Adventures vouchers and dossier
- Any entry visas or vaccination certificates required
-Underwater camera, playing cards or other favourite games, reading/writing material, binoculars, snorkel gear (highly recommended - although we do provide snorkelling gear on the boat, please ensure you send us your fin size)
- Fleece top
- Windproof/waterproof jacket
- Towel and swim wear
- shirts/t-shirts

- Sun hat
- shorts
- pair of long trousers
- Sport sandals

- Sunblock
- Sunglasses
- Toiletries (biodegradable)
- Watch or alarm clock
- Water bottle
- Purification tablets or filter
- Pocket knife
- First-aid kit (should contain motion sickness medication, lip salve, Aspirin, Band Aids, anti-histamine, Imodium or similar tablets for mild cases of diarrhea, re-hydration powder, extra prescription drugs you may be taking).

Mietittää hiukan tuo vedenpuhdistushomma. Käytin vedenpuhdistustabletteja Kilimanjarolla ja niiden jälkeen vesi maistui pahalle ja join aivan liian vähän. Vedenpuhdistusfilterit on taas niin kalliita, että en haluaisi sellaiseen investoida. Jospa ostan vain pullovettä vaikka lukemani mukaan se onkin kallista Malediiveilla. Oon muutenkin huono juomaan vettä, vaikka kyseessä olisi mitkä tahansa olosuhteet :D

Pitäisi ryhtyä hiljalleen etsimään tarvittavia kamoja. Ei mitään hajua esimerkiksi, että missä mun snorkkeli ja lasit on. Ostettavaakin on vielä: perinteiset apteekkijutut ja mun pitää oikeesti nyt saada tälle matkalle se aurinkohattu! Viime reissulla lainasin hattua melkein koko reissun ajan, mutta nyt vois ihan omankin hommata. Pahoinvointilääkkeitäkin pitää ehkä tällä kertaa ostaa varuilta. Yleensä en ole pahoinvoivaa tyyppiä, mutta parempi varautua kuin manata paikanpäällä.

Lähtöön kuukausi ja pari päivää! Talvikin tuli vihdoin ja viimein eli pääsen sittenkin pakoon lunta ja pakkasta.


Muokattu edellisen jälkeen: Snorkkeli ja lasit löytyi, jihuu! Samoin adapteri, vieläköhän se toimii?!! Tilasin myös biohajoavaa vaatteidenpesuainetta sekä pari aurinkohattua tutusta Scandinavian Outdoor Storesta. Tyylikästä! :D

Kuvat täältä!

 Kääntöhattu. Tilasin eri värisen kuin kuvassa.



2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi juuri ja pikaisesti sitä selasin ja tietysti liityin heti lukijaksi. Miten paljon olet ollut eri kohteissa ja ihania kuvia olet ottanut. Pidän myös itse matkablogia, se alkoi 4,5kk Aasian kierroksella
    ja seuraava kohde on Meksiko. Uusia kokemuksia odotellessa. http://irtiarjesta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :) Pitääpä tutustua sunkin blogiin, kunhan tästä ehdin! Minne päin Meksikoa olet suuntaamassa? Varmaan huomasitkin, että minäkin olen siellä vähän reissaillut ja tykkäsin!

    VastaaPoista