Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.torstai 24. tammikuuta 2013

Kuulumisia, hankintoja ja matkalukemista

Aika senkun rientää ja matka lähestyy :) Viisumiasiat pitäisi olla nyt kunnossa kaiken järjen mukaan. Sambia on ainut maa, jonne tarttee viisumi ostaa ja sen pitäisi onnistua sitten rajalta. Huomenna pitäisi lääkärin soitella ja malarialääkitysasia on sitten ok. Matkavakuutustodistuksen olen pyytänyt Pohjolalta englanninkielisenä versiona ja sitä odottelen saapuvaksi lähipäivinä.

Mitäpä muuta? No, tänään vietin sairauslomaapäivää, kun leikkasin eilen töissä sormeeni ja piti hakea siihen pari tikkiä päivystyksestä. Hyvä minä! 28 vuotta selvisinkin ilman hoitoa vaativia tapaturmia ;) Tästäkö se alamäki alkaa? Kävin siis tänään hiukan kaupungissa pyörähtämässä samalla kun vein saikkulappua töihin.

Apteekista kävin hakemassa kaikenlaista "pikkukrääsää", kummasti noihinkin saa rahaa palamaan :D No, ei tullu yllärinä. Onhan tää jo tuttua puuhaa. Varustaudunkohan liikaa? No, toisaalta kyllä nää kaikki hankinnat on musta ihan tarpeellisia ja hyvä olla varuilta olemassa. Tokihan paikanpäältäkin voisi hommata, mutta kun nyt en tiedä yhtään miten syrjässä camping-paikkamme ovat. Jos tulee tarve niin ikävä sitten alkaa etsimään apteekkia siellä.
  • maitohappobakteerit
  • imodium tai sen tapainen lääke varuilta
  • Zyrteciä jos vaikka käy kuten Meksikossa (silmään pisti joku ötökkä kai ja silmä muurautui melkein kiinni, allergialääke auttoi)
  • rakko- ja peruslaastareita
  • korvatulppia
  • bacibactia jos käy kuten Tansaniassa (sain jalkaani jonkun haavan kautta tulehduksen, joka alkoi mukavasti leviämään isommaksi ja isommaksi)
  • elastisia sidostarpeita ja haavasidoksia (myös tähän mun sormen tilanteeseen sekä matkalle, haavasidokset oli myös jees tuohon jalkaepisodiin Tansaniassa)
  • särkylääkkeitä (tietty)
Sokokselta hain myös muutamia juttuja mm. savetteja kaikenlaisiin tarpeisiin (yövytään pari yötä keskellä ei mitään eikä siellä ole edes vessoja saatikka suihkua), käsidesiä ja suihkutettavaa aurinkorasvaa pari purnukkaa (30sk ja 20sk). Kotoa kaapista löytyi hyttyskarkotetta ja hydrokortisoonia, jota voi käyttää vaikka önniäisten puremiin, puhdistavia kosteuspyyhkeitä sekä muita perusjuttuja.

Mitähän vielä...no, uuden puhelimen (jota olen jo hiukan oppinut käyttämään) OneNote-sovellus kertoo, että vielä pitäis hommata mm. battereita otsa- ja taskulamppuun, muistikortti kameraan (ehkä), huulirasva, aurinkolasit, pelikortit tms, matkafrisbee/pieni pallo ja Lonely Planet Southern Africa (iso ehkä). Niin ja ehkäpä jotain vaatteita -.-

Lueskelin äskettäin läpi erään keskusteluforumin "suosittele kirjaa-ketjua" ja mm. sieltä poimin muutamia vaihtoehtoja matkalukemiseksi. No, yllättäen ;) meninkin samantien hoitamaan asian kuntoon eli tilaamaan lukemista Bookplus-verkkokaupasta. En tiedä, lähteekö kaikki kirjat mukaan matkalle. Viimeksi taisin ottaa mukaani kolme kirjaa, joista luin ehkä yhden. Tai ehkä kaksi. Muistaakseni lupasin itelleni etten roudaa enää turhaan monia kirjoja mukaani, koska en niitä sitten lue, MUTTA toisaalta...nyt tulevalla matkalla on luultavasti enemmän aikaa lukea kuin aiemmilla matkoilla. Ehkä. Luulen. :D 

Joka tapauksessa tässäpä nämä kirjat:

(Kuva Bookplus:n sivuilta ja teksti Wikipediasta)

Leijapoika (engl. The Kite Runner) on Khaled Hosseinin esikoisromaani vuodelta 2003. 
Leijapoika on eeppinen tarina isistä ja pojista, ystävyydestä ja petturuudesta. Se on ensimmäinen länsimaissa mittavaa suosiota saanut afganistanilaissyntyisen kirjailijan teos. Kirja antaa lukijalle värikkään kuvan Afganistanin kulttuurista, perinteistä ja elämästä niin Afghanistanissa kuin maahanmuuttajina Yhdysvalloissa. Vaikka Hosseinin kuvauksessa sotaa edeltävästä ajasta Afganistanissa on tiettyä nostalgiaa, hän ei kuitenkaan peittele silloisenkaan yhteiskunnan epäkohtia: rotuvihaa, luokkaeroja, nepotismia ynnä muuta. Hänen kuvauksensa Talibanin ajasta, josta monet länsimaiset lukijat ovat saaneet tietoja ainoastaan joukkotiedotusvälineistä, on inhimillisesti järkyttävä ja koskettava, sillä se on esitetty yksilön näkökulmasta.

Olen lukenut kyseisen kirjailijan "Tuhat loistavaa aurinkoa" Turkin matkalla ja tykkäsin kovasti! Siksi haluan lukea nyt myös tuon esikoisteoksen :)

(Kuva ja teksti Bookplus:n sivuilta)

Room (suom. Huone) on riipaiseva kertomus viisivuotiaasta Jackista, joka asuu yhdessä, lukitussa huoneessa äitinsä kanssa. Pienen pojan äänellä kerrottu tarina vie mukanaan - vuoroin itkettää, vihastuttaa ja hymyilyttää.Tarina alkaa Jackin hauskasta viisivuotissyntymäpäivästä, ja vasta vähitellen lukijalle selviää totuus äidin ja pojan elämästä. Äiti on kidnapattu seitsemän vuotta sitten ja on siitä lähtien ollut väkivaltaisen miehen vankina pihavajassa, jossa on tarjolla vain rajallinen määrä ruokaa ja tarvikkeita. Äiti on kuitenkin onnistunut rakentamaan pojalleen täyteläisen elämän, josta ei puutu virikkeitä eikä rakkautta.Huone, jossa Jack ja Äiti asuvat, on reilut kolme metriä kanttiinsa ja siinä on kattoikkuna ja lukittu ovi. Jack katsoo mielellään televisiota ja tykkää piirroshahmoista, mutta tietää, että mikään ruudulla näkyvä ei ole todellista. Vain hän itse, Äiti ja Huoneessa olevat esineet ovat totta. Järkyttävästä aiheestaan huolimatta kirja onnistuu olemaan toiveikas, hauska ja elämänmyönteinen.


(Kuva ja teksti Bookplus:n sivuilta)Totta, Riikka Pulkkinen. Vetovoimaisen tekijän puhutteleva romaani muistin pettävyydestä, valheen armollisuudesta ja rakkaudesta.Elsa tekee kuolemaa. Martti ja Eleonoora yrittävät totutella ajatukseen puolison ja äidin menettämisestä, vaikka suru painaa kyyryyn. Äidin olemassaolon haurastuessa katoaa Eleonooran lapsuudenmuistoiltakiinnekohta.Tyttärentytär Anna unohtaa itsensä helposti ohikulkijoiden kohtaloihin. Maailma on hänelle kertomuksia täynnä. Sattumalta Anna saa tietää Eevasta, josta isovanhemmat ovat vaienneet vuosikausia. Eevan unohdettu tarina avautuu kerros kerrokselta. Perheessä lastenhoitajana toimineen nuoren naisen ääni vie 60-luvun alkuun, aikaan, jolloin pieni pilleri oli jo keksitty, muttei vielä uusia iskulauseita. Auki kiertyvät äitien ja tyttärien tarinat, joissa muisti pettää, koska se on armollinen vaihtoehto.


Ja sitten hiukan eroottis-sävytteinen teos, jota on paljonkin kehuttu ja tullut suosituksi ympäri maailmaa. Pitäähän se sitten lukea!

 
(Kuva ja teksti Bookplus)


Fifty Shades Sidottu, E L James. Eroottisen sensaatiotrilogian avaus - tämä on se kirja, josta kaikki puhuvat! Kokematon opiskelijatyttö kohtaa salaperäisen, viileäkatseisen miljonäärin. Heidän välilleen roihahtaa kiihko, joka mullistaa molempien käsityksen intohimosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti