Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.tiistai 27. marraskuuta 2012

Kuulenko Afrikan kutsun?

Pitkän hiljaiselon jälkeen voisi tännekin vähän kirjoitella! Etenkin nyt, kun mielessä olisi itse asiassa hiukan uusia matkajutskia. Niin..siis vain hiukan (lue: vähän liikaakin). En ollut tuossa hetki sitten edes suunnittelemassa mitään, mutta himskatti sentään, kun kaikki kaverit tuntuu olevan lähdössä jonnekin niin tietysti mullakin alkoi matkahammasta kolottelemaan! Minulta on kyllä niin helppo saada pää pyörälle ettei mitään rajaa. Viimeiset illat ja yötkin olen punninnut vaihtoehtoja: minne voisi lähteä, millä budjetilla, mitä matkalta haluaisin.

No eksyin sitten taas G Adventuresin sivuille, koska yksin mun taas pitäisi lähteä matkaan. Sieltä vaan reissuja hakemaan mm. keston ja hinnan mukaan. Afrikan, Etelä-Amerikan, Pohjois-Amerikan, Aasian ynnä muiden kohteiden reissuja selailtu silmät ristissä! Aluksi pohdiskelin ihan tosissani matkaa Sri Lankaan. Parin viikon reissu, uusi kohde G:llä, kohtuuhintainen, kiertelyä ja lopuksi rantalomailua. Tuttu kuvio.

Noooo, sitten kuvioihin astui vanha ystäväni Afrikka ja siellä semmoinen kiertoreissu kuin "Dunes, deltas & falls". Olen kyseistä reissua katsellut ennenkin, muistaakseni jo ennen Thaimaan reissua 2011. Reissu alkaa joko Kapkaupungista päättyen Livingstoneen tai toistepäin. Lennot järjestyisi siis seuraavasti:

Hki-Kapkaupunki, Livingstone-Johannesburg, Johannesburg-Hki TAI
Hki-Johannesburg, Johannesburg-Livingstone, Kapkaupunki-Hki.

Keskimmäiset lennot ostettuna erikseen (South African Airways) ja loput sais suoraan KLM:ltä kertaheitolla.
Reissulla kierrettäisiin Etelä-Afrikkaa, Botswanaa, Namibiaa ja Sambiaa. Reissun muutamia kohteita kuvin :)

Sossusvlein punaiset hiekkadyynit (Namibia)
 Victorian putoukset (Sambian ja Zimbabwen rajamailla)
Etoshan kansallispuisto
 Fish River-kanjoni

Okavangon suisto jne. :)
Ajatus Afrikan kiertelystä houkuttaa senkin vuoksi, että tässä elämäntilanteessa voisin sinne vielä lähteä. Ehkä myöhemmin elämässä jos siunaantuu esim. perhettä, on hiukan hankalampi toteuttaa vastaavanlaista reissua. Sen sijaan silloin on kuitenkin mahdollista matkustaa Euroopassa, Aasiassa jne. mikäli siltä tuntuu. Voi että taas tätä tunnetta, kun ei ole vielä tehnyt mitään päätöstä, mutta kovasti asia painaa mieltä päivittäin!

Koitin tuossa selvitellä jo hiukan viisumiasioita ja olen nyt siinä uskossa, että suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia E-Afrikkaan, Botswanaan tai Namibiaan. Sambiaan viisumin voi ostaa sinne saapuessa. Rokotukset mulla olisi aikalailla kunnossa ja keltakuumerokotustodistuskin löytyy. Se vaaditaan useimpiin matkakohteisiin, mutta ei siis ongelmaa.

No, tämmöstä tällä kertaa ja jäitä hattuun! Tai sitten varaan lennot ja reissun huomenna ;) Sori äiti :D Loppuun vielä vähän musafiilistelyjä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti