Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.perjantai 5. marraskuuta 2010

Taas se aika vuodesta?

...nimittäin aika hurahtaa matkasuunnitelmien tekemiseen. Ilmeisesti. Viime vuonna näihin aikoihin suunnittelin ja jännittelin tulevaa matkaani Itä-Afrikkaan. Nyt pohdiskelen, että minne mahtaa tieni kulkea seuraavaksi.

Alkuviikosta pohdiskelin mahdollista talvilomakohdetta: Kööpenhamina, Praha (nähty jo osittain), Lontoo...Ei olis kallista lähteä, mutta toisaalta sitten ryhdyin yllättäen(?) miettimään, että Euroopan kaupunkilomarahatkin voisi säästää vaikka kesälomalle, jolloin lähtis sitten kunnolla reissuun ja vähän kauemmas. Aurinkoon :) Vaikka kesäkuussa, kun Suomessa ei ole vielä ihan niin kesäfiilis. Facebookin kautta eräs tuttava hehkutteli jotain Finnairin suorista lennoista Singaporeen alkaen 1.6.2011, vai olikohan 1.5.2011? No kuitenkin...siitähän se sitten taas lähti, ajatukset rullaamaan nimittäin. Onko se menoa nyt? No onhan se mikäli vaan saisin jonkun mukaani :D Kai mä tuolle avopuoliskolle ehdottelen asiaa varovaisesti. Tiedän kyllä jo melkein ettei sitä ehkä kiinnosta asia kuten minua. Etenkään, kun haluaisin viettää aikaa Aasiassa ehkäpä noin 3 viikon verran.

Eli tämmöistä oon vähän mietiskellyt. Ottaisi menolennon Helsingistä Singaporeen ja paluulennon Bangkokista Helsinkiin, hinta näyttäisi olevan noin 740€. Ei nyt AIVAN mahdoton, eihän? :D

 • Singaporessa voisi viettää noin 3 päivää ja kulkea sieltä sitten Malesian Kuala Lumpuriin junalla
 • Kuala Lumpurissa vierähtäisi myös kutakuinkin 3 päivää
 • KL:sta voisi lentää Malesian Kota Bharuun, mistä siirtyä vielä Perhentian-saarelle. Lukemani mukaan aika paratiisi! Saarella voisi nautiskella 5-6 päivän verran ja...
 • ...lennellä sitten takaisin KL:n kautta Thaimaahan Krabille
 • Krabilla ja Koh Lantan alueella voisi tsillailla noin viikon
 • Lopuksi Krabilta lento Bangkokiin, jossa kaupunkihengailua 2-3 päivää ja lento takaisin Suomeen
Singapore-Kuala Lumpur-Kota Bharu-Perhentian Islands
Oonko taas ihan päästäni sekaisin?! Noihin maiden välisiin ja sisäisiin lentoihin/matkoihin menisi ehket joku 150€. Siihen päälle majoitus, ruoka+juoma, muu viihdyke...Joku 1500€ siis ehket menisi koko reissuun. Tuosta siis pois nuo lennot eli käyttörahaa jäisi 600€. Siinä ois noin 30 euron päiväbudjetti. Tuolla pitäisi kaiken järjen mukaan pärjätä. Toki voisi vähän enempi varata mukaan ettei iske paniikki ;) Toki jos kaverin sais matkaan mukaan, niin majoituskustannukset puolittuu ja siihenkin menee vähempi rahaa.

Nojuu, nää on taas näitä mun haaveiluja ja suunnitelmia. Toisaalta - nähty ja koettuhan on, että joskus ne haaveet ja suunnittelut myös toteutuu :) Mistäs sitä ikinä tietää, vaikka tämäkin jollain muotoa tulisi toteutumaan. Kenties pieniä muutoksia reittiin, aikaan...eipä siinä mitään, kuhan vaan matkaan pääsis :P Kiva pitkästä aikaa innostua jostain. Ja olis niin kiva, kun ois jotain mitä odottaa!

2 kommenttia:

 1. Matkasuunnitelmasi kuulostaa hyvältä!
  Itsekin olen haaveillut n.3 viikon Aasian reissusta ja Malesia on ollut haaveenani pitkään. ( musta saisit reippaan ja ennakkoluulottoman reissukaverin :) )
  Olin tämän vuoden maaliskuussa reppureissulla 3 viikkoa välillä Bangkok-Kambodza-Vietnam-Bangkok. Oli mahtava reissu!!
  Toivottavasti pääset johonkin reissuun, tää kaikki suunnittelu on niin ihana osa matkaa!

  Terkuin Jonna :)
  jonna.hannula@suomi24.fi

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia viestistäsi! Sä taidat olla sama henkilö, joka pohdiskeli reissua Afrikkaan?

  Nyt taas alkaa matkakuume kolotella ja kun noita mukavia veronpalautuksiakin tulee hiukan, niin vois olla jopa mahdollista taas lähteä johonkin :D Kyllä tää suunnittelu on ihanaa, mutta mulla tulee aina ongelmaksi se, kenen kanssa lähtis reissuun. Mun ja avopuoliskon mielenkiinnonkohteet ei taida ihan kohdata. Näistäkin suunnitelmista jo varovasti mainitsin, mutta Aasia ei vaan nappaa...voi hemmetin hemmetti! Suostutteluvinkkejä? :D

  Pistetään myös mieleen, että sulla ois samanlaisia haaveita!

  VastaaPoista