Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



perjantai 15. maaliskuuta 2013

Paiva 6: Aavikkoa, dyyneja Sossusvlein alueella(Namibia)



Jalleen aikainen heratys (yllari), jotta ehditaan katsomaan auringonnousua dyyni 45:n huipulle! Vau vau vau, aikamoisen rankka kiipeaminen/kavely dyynin huipulle, mutta niin sen arvoista! Kaksi askelta eteenpain ja yksi takaisin alas. Ei mitaan helppoa kavella valuvalla hiekalla ja kyllahan dyynilla korkeuttakin on, muistaakseni noin 170 metria. Istuttiin dyynin huipulla ja katseltiin auringonnousu, otettiin kuvia ja ihasteltiin kauniita maisemia ja vareja: punaiset dyynit, sininen taivas, ymparilla pelkkaa tyhjyytta.











Syotiin aamupalaa alhaalla palattuamme, minka jalkeen matka jatkui taas. Sossusvlein alueella Namibian aavikolla dyyneja riittaa ja yksi niista on nyt valloitettu! :) Matka jatkui deadvleihin, joka on siis sellainen kuollut laakso dyynien keskella. Kaveltiin deadvleihin ja polttavan kuuma aurinko jatkoi porottamistaan. Meita oli kylla varoiteltu joten itsekin olin pukeutunut pitkiin housuihin etten karisty ihan kokonaan. Hatun oon saanu lainaan Ellenilta ja Chrisilta. Ilman sita oisin kylla ollut ihan mennytta kalua :D Laakso taas yllariyllari tosi hienon nakoinen paikka kaikessa yksinkertaisuudessaan ja kuivuudessaan. Vaikea naita on kylla sanallisesti selittaa, mutta ehka kuvat kertovat sitten joskus enemman :)













Sossusvlein dyynien ja deadvlein jalkeen ajamaan kohti seuraavaa majoituspaikkaa. Matkalla pidettiin lounastauko ja lahinna taisin nukkua pitkan ja raastavan kuuman paivan jalkeen :) Kaikki energia oli jo kulutettu ja kun vihdoin oltiin perilla, mua alko ottamaan ihan kunnolla paahan, koska majoituttiin ihan keskelle hiekkaa taas tuuli korvissa vinkuen. Hiekan, aurinkorasvan ja hien sekoitus = sweeeeeet combination! Majoituin kaiken lisaksi tanaan yksin, joten aloitin teltan pystyttamisen yksin ja hermot meinas menna. Teltta ei meinannu pysya edes pystyssa tuulen takia, mutta onneksi illan mittaan tuulikin rauhoittui ja kun sain kamat sisalle telttaan, ne painoi sen verran, etta teltta pysy paikallaan. 

Rupateltiin Leoneen, Bonnien, Sarahin ja Jennyn kanssa "baarissa". Kylma juoma vahan helpotti oloa ja oli ihan kivat juttutuokiot. Francois kavi myos rupattelemassa ja peloteltiin toisiamme jo etukateen, etta sitten kun ollaan esim. Okavango deltalla ja pikkupaatissa vedessa, niin mitas jos vaikka virtahepo nousee vedesta ja kaataa veneen. No sit Fracois toki kertoi, etta joskus jollekin oli kaynyt niin..thanks :D Suihku piristi viela lisaa, kun sai pesta kaiken paskan pois. Paivallista, baarissa rupattelua, pari siideria. Francois ja Errol osallistui myos, mika oli kiva juttu. Nyt nukkumaan, etta jaksaa herata viidelta :p



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti