Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



perjantai 3. tammikuuta 2014

Matkavalmisteluja Malediiveille

Passihakemus jätetty tänään: sormenjäljet annettu ja "wanted alive"-passivalokuva luovutettu passia varten :D Viikko-pari niin saan noutaa passin R-kioskilta. Hintaa tuli 48 euroa. Vuodenvaihteessa passien hinnat tippui muutamalla eurolla, hurja säästö ;) mutta toki parempi näin päin. Harvinaista, että jokin asia tänä päivänä tulee edullisemmaksi.

Matkavakuutus (Super) hommattu Goudalta. Hinnaksi tuli noin 60 euroa. En ottanut matkatavaravakuutusta tällä kertaa. Gouda Superin otin, koska se kattaa myös valtameriveneilyn, mikä on aika suuri osa tulevaa reissua. Samoin snorklaus/sukellus kuuluu vakuutuksen piiriin. Muuten ois varmaan riittäny joku perusvakuutus, mutta noi vähän rajasi muita vakuutuksia pois. Goudan asiakaspalvelu toimi hyvin ja nopeasti. Pyysin sähköpostitse englanninkielisen todistuksen vakuutuksesta ja pyysin, että siihen olisi kirjattu tietyt tiedot koskien matkani järjestäjän ehtoja matkustajille. Sain mitä halusin ja ihan parissa päivässä tuli todistus (pdf) mailitse. Pitää vaan tulostaa se matkalle mukaan.

Uusia vaatteita taas menin vähän tilaamaan. Paljon matkoilla käyttämäni pellavahousut tuli tiensä päähän Namibiassa (reikä persiissä) eli piti löytää uudet kevyet matkahousut ja ihme kyllä löysinkin. Kaupoista suoraan en oo oikein tahtonu löytää samantyyppisiä, mutta Halensin verkkokaupasta löytyi kevyen näköiset caprit, jotka varmaan ajaa saman asian hyvin.
Caprit (khaki)

Muita ostoksia (toiset bikinit menee luultavasti palautukseen):
Treggingsit (valkoiset, esim. tunikan kanssa käytettäväksi)
Bikinisetti 1
Hame/mekko
Bikinisetti 2
Pari halpispaitaa

Majoituksen olen varannut ennen ja jälkeen Dhoni cruisen. Ennen reissua yksi yö, reissun jälkeen pari yötä ja kolme päivää Beach Palace-hotellissa Hulhumalessa. Ilmeisesti aika uudehko hotelli, mutta muutamat asiakasarviot näyttävät hyviltä. Hintaa noin 55e/yö. Jollain 40 eurolla ois saanu majoituksen halvimmillaan, mutta asiakasarviot eivät olleet niin mairittelevia niin päädyin vähän kalliimpaan, mutta toisaalta huokeahkoon vaihtoehtoon. Malediiveilla ON kallista!

Muuten en ole kamalasti reissua vielä mietiskellyt. Talvikaan ei ole vielä tullut (kyllä, elämme tammikuuta ja maassa ei ole edes lunta) joten ei oo vielä voinut tympääntyä pakkasiinkaan! Matkarikasta ja mahtavaa uutta vuotta kuitenkin kaikille lukijoille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti