Tervetuloa matkailublogiini
!

Tarkoituksenani on kirjoitella tänne erilaisia matkasuunnitelmia ja tietysti päiväkirjamerkintöjä itse reissunpäältä.

Tavoitteenani ei ole kirjoittaa erityisen hienoin sanakääntein. Kunhan sepustelen perusjuttuja sen kummempia runoilematta! Kirjoituksia yritän elävöittää myös mahdollisimman paljon kuvilla, koska matkakuvat ovat itselleni jonkinmoinen pakkomielle ja ainakin itse tykkään katsella kuvia melkein enemmän kuin lukea kirjoituksia :) Makunsa toki kullakin!

Blogin sisältö-sivulta voit nopsasti katsoa, mitä kaikkea täältä blogista jo löytyy :) Voit myös hypätä suoraan tietyn reissun blogijuttuihin klikkaamalla reissun nimeä tai käyttämällä tunnisteita.



tiistai 2. kesäkuuta 2009

Okrug Gornji, Ciovo

Okrug sijoittuu Ciovo-saaren länsipuolelle. Se on jaettu kahteen perinteiseen dalmatialaiseen kylään Okrug Gornjiin ja Okrug Donjiin. Okrug on yksi viehättävimmistä turistikohteista Kroatiassa. Sen alueella on paljon ravintoloita/rantabaareja ja lisäksi houkuttimena tietysti upea kirkas meri rantoineen. 

Ciovon saarella voi osallistua päivittäin tehtäviin veneretkiin läheisille poukamille, sukellusopetukseen, vuokrata skootterin ja ajella pitkin saarta yms. Okrug Gornjin aluetta tuli tallustettua ympäriinsä, pitkin ja poikin, monenmonta kilometriä! Parasta antia ovat mielestäni saaren rantaviivaa seurailevat kalliot, joilla voi rauhassa nautiskella auringosta ja pulahtaa vaikkapa välillä uimaan.  

Yöelämään ja/tai kaupunkielämään voi tutustua esimerkiksi lähellä sijaitsevassa Trogirin (noin 5 km) tai Splitin (noin 30 km) kaupungissa. Noin 60 km:n päässä on  vuorostaan Krkan kansallispuisto, jossa pääsee ihailemaan Kroatian luontoa. Trogirissa ja Splitissä tuli kyllä käytyä, mutta kansallispuistot (Krka ja Plitvice) jäivät tällä kertaa näkemättä. Trogirista ja Splitistä enemmän muissa osioissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti